Bulgari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Република България
Republika Balgariya
Pitakaning Bulgaria
Flag
Coat of arms of Bulgaria
Coat of arms
Motto: Съединението прави силата
(Bulgaria: "Kesatuan ngasilaké kakuatan")
Anthem: Mila Rodino
Location of Bulgaria
Capital
and largest city
Sofia
Official languagesBulgaria
GovernmentSistem parlementer
Kamardikaan
• Water (%)
0,3%
Population
• 2006 estimate
7.928.901 (94)
• 2001 census
7.932.984
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$66,11 miliar (65)
• Per capita
US$8.500 (69)
CurrencyLev (BGN)
Time zoneUTC+2
• Summer (DST)
UTC+3
Calling code359
Internet TLD.bg

Bulgari iku nagara ing Éropa Kidul-Wétan ing Balkan. Kutha krajané yaiku Sofia. Nagara iki ing sisih lor wewatesan karo Rumania, yaiku sadawaning Kali Donau. Ing sisih kulon wewatesan karo Serbia lan Républik Makédonia Lor, sisih kidul karo Yunani lan Turki. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pasisir karo Segara Ireng. Nagara iki kang ndunungi kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Taun 1987, Bulgari Kapérang dadi 9 provinsi. Wiwit taun 1999, Bulgari kapérang dadi 28 oblast (о́бласт). Saben oblast dijenengaké miturut kutha krajané

Deleng uga[besut | besut sumber]

Peta Bulgari

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Uni Éropa Cithakan:Éropa