Oblast

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Oblast iku sawijining istilah saka basa Ruslan lan basa Slavia liyané lan tegesé kurang luwih "praja", "tlatah" utawa "provinsi". Ing basa Slavia tembung iki pasang aksarané kaya mengkéné: basa Ceko: oblast, basa Slowak: oblasť, basa Ruslan lan basa Ukraina: о́бласть, basa Bulgaria: о́бласт.

Banjur ing tlatah bekas Uni Soviet, tembung iki isih kerep dienggo, nanging lumrahé olèhé masang aksara rada béda: