Bélarus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Belarus
Рэспубліка Беларусь
Республика Беларусь
Respublika Biełaruś
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: My Belarusy
Kita Bélarus
Kutha krajan
lan paling gedhé
Minsk
Basa resmi Belarus, Rusia
Papréntahan Républik
 •  Présidhèn Alexander Lukashenko
 •  Perdana Mentri Mikhail Myasnikovich
Kamardhikan
Cacah jiwa
 •  Rantaman September 2006 10.293.000 (65)
 •  Cacah sirah 1999 9.970.688
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$65,13 miliar (66)
 •  Per kapita US$6.646 (89)
Valuta Rubel (BYR)
Zona wektu (UTC+3)
Kodhé bèl 375
TLD Internèt .by

Bélarus, Républik Bélarus iku nagara ing jagad Éropah Wétan. Wewengkoné wewatesan karo Polen ing sisih kulon, Latvia lan Lituania ing sisih narasunya, Ruslan ing sisih lor lan wétan, lan Ukraina ing sisih kidul. Tlatahé diubengi dharat lan ora duwe wewengkon pesisir utawa segara. Mula kuwi Bélarus dadi nagara kapit-dharatan paling amba ing Éropah. Kutha krajané ya iku Minsk, nalika kuthagung liyané yaiku Brest, Hrodna, Homyel, Mahilyow, lan Vitsebsk. Ketuk abad ka-20 manéka krajan ing manéka kala tau bawahi tlatahé Bélarus kala iki, kayata Krajan Polatsk dèning abad ka-11 ketuk ka-14, Kadipatèn Lituania, Kasaraharjan Polen-Lituania, lan Kamaharajan Ruslan.

Padunungé cacahé kira-kira ana 9,49 yuta jiwa lan luwih saka 70%-é dumunung ing daérah kutha. Luwih saka 80% padunungé gotrah Bélarusan, nalika gotrah sarwa-kurang sing akéh yaiku Ruslanan, Polenan, lan Ukrainan.

Dèning abad ka-16 - ka-18 Bélarus kalebu ing bawah Kasaraharjan Polen-Lituania. Sadurungé taun 1992, Belarus dadi bagéyan saka Uni Sovyet. Wiwit taun 1991 Républik Bélarus mardika.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bélarus&oldid=1096989"