Ukraina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Україна
Ukrayina
Gendéra Lambang nagara
Motto: Ukrayinan: Volya, zlahoda, dobro
(Basa Jawa: "Kabébasan, Kaselarasan, Kabecikan")
Antem: Shche ne vmerla Ukraina
Kutha krajan Kiyev
Kutha paling gedhé Kiev
Basa resmi Ukrayinan
Papréntahan Dhémokrasi parlementer
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa ora digubris
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 47.425.336 (25)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$312,1 miliar (29)
 •  Per kapita US$6.554 (90)
Valuta Hryvnia (UAH)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 380
TLD Internèt .ua

Ukraina iku nagara ing Éropah Wetan. Nagara iki wewatesan karo Polen, Rumeni, Moldavia, lan Transistria ing sisih kulon, Segara Ireng ing sisih kidul, Ruslan ing sisih wétan lan Rusputih ing sisih lor. Nagara iki sadurungé taun 1992 dadi wewengkoné Uni Soviyét. Kutha krajan Ukraina Kiyiv.

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • Leviv, sawijining kutha gedhé ing Ukrayina.
  • Odésa, sawijining kutha gedhé ing Ukrayina.
  • Wisiwanka, corak klambi tradhisiyonal Ukrayina.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ukraina&oldid=1108355"