Ukraina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Україна
Ukraina
Pitakaning Ukraina
Flag
Coat of arms of Ukraina
Coat of arms
Motto: Ukrayinan: Volya, zlahoda, dobro
(Basa Jawa: "Kabébasan, Kaselarasan, Kabecikan")
Anthem: Shche ne vmerla Ukraina
Location of Ukraina
CapitalKiyev
Largest cityKiev
Official languagesUkraina
GovernmentDhémokrasi parlementer
Kamardikan
• Water (%)
bisa ora digubris
Population
• 2017 estimate
42.418.235 (32)
• 2001 census
48.457.102
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$312,1 miliar (29)
• Per capita
US$6.554 (90)
CurrencyHryvnia (UAH)
Time zoneUTC+2
• Summer (DST)
UTC+3
Calling code380
Internet TLD.ua

Ukraina iku nagara ing Éropa Wétan. Nagara iki wewatesan karo Polen, Rumeni, Moldavia, lan Transnistria ing sisih kulon, Segara Ireng ing sisih kidul, Ruslan ing sisih wétan lan Rusputih ing sisih lor. Nagara iki sadurungé taun 1992 dadi wewengkoné Uni Soviyét. Kutha krajan Ukraina Kiyiv.

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • Leviv, siji kutha gedhé ing Ukraina.
  • Odésa, siji kutha gedhé ing Ukraina.
  • Wisiwanka, corak klambi tradhisiyonal Ukraina.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]