Ukraina

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Україна
Ukrayina
Motto: Ukrayinan: Volya, zlahoda, dobro
(Basa Jawa: "Kabébasan, Kaselarasan, Kabecikan")
Lagu kabangsanShche ne vmerla Ukraina
Ibu kutha Kiyev
Largest city Kiev
Basa resmi Ukrayinan
Pamaréntahan Dhémokrasi parlementer
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa ora digubris
Pedunung
 -  2005 estimate 47.425.336 (25)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$312,1 miliar (29)
 -  Per capita US$6.554 (90)
Valuta Hryvnia (UAH)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 380
Internet TLD .ua

Ukrayina iku nagara ing Éropah Wetan. Nagara iki wewatesan karo Polandiya, Rumaniya, Moldowa, lan Transistria ing sisih kulon, Segara Ireng ing sisih kidul, Rusiya ing sisih wétan lan Rusputih ing sisih lor. Nagara iki sadurungé taun 1992 dadi wewengkoné Uni Soviyét. Kutha krajan Ukraina Kiyéw.

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • Lewiw, sawijining kutha gedhé ing Ukrayina.
  • Odésa, sawijining kutha gedhé ing Ukrayina.
  • Wisiwanka, corak klambi tradhisiyonal Ukrayina.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ukraina&oldid=1051763"