Rusia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Российская Федерация 
Rossiyskaya Federatsiya
Gendéra Rusia Lambang Rusia
(Gendéra Rusia) (Lambang Rusia)
Motto: -
Lagu kabangsan: Gimn Rossiyskoy Federatsii
LocationRussia.png
Kutha krajan
 
Moskwa
55°45′ LU 37°37′ BT
Kutha paling gedhé Moskwa
Abjad resmi Sirilik
Pamaréntah Semi-presidensil
Vladimir Putin
Dmitry Medvedev
Wewengkon
 - Total
 - % Air
Urutan ka-1
17.075.200 km²
0,5%
Padunung
 - perk. Juli 2008
 - Kepadatan
Urutan ka-8
143.420.309
9/km²
Kamardikan
 - Penuh
12 Juni 1990
26 Desember 1991
PDB (PPP)
 - Total
 - per kapita
perk. 2005
US$2,250 trilyun (Urutan ka-7)
US$15.209
Mata uang Rubel (RUB)
(RUR ora dipigunakaké manèh)
Zona wektu UTC +2 hingga +12
TLD .ru (.su isih dipigunakaké pamaréntah)
Kode telepon +7

Fédérasi Rusia (Basa Rusia: Росси́йская Федера́ция, Alihaksara: Rossiyskaya Federatsiya)Swara rungokna, utawa Rusia (Basa Rusia: Росси́я, alihaksara: Rossiya), ya iku nagara kang mbentang ing sisih wétan Éropah lan saloré Asia. Kanthi wewengkon kang jembaré watara 17.075.400 km², Rusia minangka nagara paling gedhé sa donya. Wewengkoné kurang luwih ping pindhoné wewengkon Républik Rakyat Tiongkok (Tiongkok; RRT), Kanada utawa Amerika Serikat. Padunungé ana ing peringkat kapitu paling akèh ing donya sawisé Tiongkok, India, Amerika Serikat, Indonésia, Brasil, lan Pakistan.

Peta Rusia

Nagara iki biyèn naté dadi nagara bagéan paling gedhé ing Uni Soviet. Rusia iku ahli waris utama Uni Soviet; nagara iki marisi 50% jumlah padunung, 2/3 jembar wewengkon, lan kurang luwih 50% aset-aset ékonomi lan gaman / senjata Uni Soviet. Saiki Rusia berusaha keras kanggo ngraih status minangka nagara adidaya manèh. Senajan Rusia iku nagara wigati, nanging statusé isih adoh dibandingaké karo status Uni Soviet biyèn.


Uga pirsani[sunting | besut sumber]

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Subyek-subyek federal Rusia.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Rusia ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rusia&oldid=1052691"