Rumeni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Rumania)
România
Gendéra Lambang nagara
Motto: ?
Antem: Deşteaptă-te, române!
Kutha krajan
lan paling gedhé
Bukares
Basa resmi Rumania
Papréntahan Républik demokratis
Kamardikan
 •  Banyu (%) 3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2004 22.355.551 (49)
 •  Cacah sirah 2002 21.698.181
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$213,892 miliar (42)
 •  Per kapita US$7.641 (74)
HDI (2003) 0,792
Cacad: Angka HDI ora sah · 64
Valuta Leu (RON)
Wilayat wektu EET (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST) EEST (UTC+3)
Kodhé bèl 40
TLD Internèt .ro

Rumania (uga dieja Romania) ya iku nagara ing kidul-wétan Éropah, ing laladan Balkan lan minangka siji-sijiné nagara ing laladan iki sing basané turunan saka basa Latin.

Pulitik[besut | besut sumber]

Rumania iku nagara republik demokratis. Cabang legislatif pamaréntahan Rumania dumadi saka rong majelis, Senat (Senat), kang nduwèni 137 anggota (taun 2005), lan Camera Deputatilor (Majelis Endhèk), kang nduwèni 332 anggota (taun 2004). Anggota saka majelis-majelis iki dipilih saben patang taun.

Presidhèn Rumania, kepala cabang eksekutif, uga dipilih déning pamilihan umum, saben limang taun. Presidhèn nunjuk perdana mentri, kang ngepalani pamaréntahan.

Propinsi[besut | besut sumber]

Rumania dibagi dadi 41 judete, utawa sejinis propinsi, lan siji kuthamadya: Bukarest (Bucureşti) - kutha krajan nagara. Ing ngisor iki daftar propinsi Rumania (urutan sacara alfabet):

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rumeni&oldid=1072329"