Rumania

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
România
Motto: ?
Lagu kabangsanDeşteaptă-te, române!
Ibu kutha
and largest city
Bukares
Basa resmi Rumania
Pamaréntahan Républik demokratis
Kamardikan
 -  Banyu (%) 3%
Pedunung
 -  2004 estimate 22.355.551 (49)
 -  2002 census 21.698.181
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$213,892 miliar (42)
 -  Per capita US$7.641 (74)
IPM (2003) 0,792 (medium / 64)
Valuta Leu (RON)
Zona wektu EET (UTC+2)
 -  Summer (DST) EEST (UTC+3)
Kodhe tilpun 40
Internet TLD .ro

Rumania (uga dieja Romania) ya iku nagara ing kidul-wétan Éropah, ing laladan Balkan lan minangka siji-sijiné nagara ing laladan iki sing basané turunan saka basa Latin.

Pulitik[besut | besut sumber]

Rumania iku nagara republik demokratis. Cabang legislatif pamaréntahan Rumania dumadi saka rong majelis, Senat (Senat), kang nduwèni 137 anggota (taun 2005), lan Camera Deputatilor (Majelis Endhèk), kang nduwèni 332 anggota (taun 2004). Anggota saka majelis-majelis iki dipilih saben patang taun.

Presidhèn Rumania, kepala cabang eksekutif, uga dipilih déning pamilihan umum, saben limang taun. Presidhèn nunjuk perdana mentri, kang ngepalani pamaréntahan.

Propinsi[besut | besut sumber]

Rumania dibagi dadi 41 judete, utawa sejinis propinsi, lan siji kuthamadya: Bukarest (Bucureşti) - kutha krajan nagara. Ing ngisor iki daftar propinsi Rumania (urutan sacara alfabet):

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rumania&oldid=1052774"