Dhènemarken

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Denmark)
Kerajaan Denmark
Kongeriget Danmark
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
(Motto kerajaan: Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke
"Bantuan Tuhan, Cinta Rakyat, Kekuatan Denmark")
Antem: Der er et yndigt land (national)
Antem radyaKong Christian stod ved højen mast (royal and national)
Kutha krajan
lan paling gedhé
Copenhagen
55°43′N 12°34′E / 55.717°N 12.567°E / 55.717; 12.567
Basa resmi Denmark 2
Golongan ètnik 90.1% Denmark
9.9% lain-lain (2010)[1]
Papréntahan Dhémokrasi parlementer lan Monarki konstitusional
 •  Ratu Margrethe II
 •  Perdana Mentri Lars Løkke Rasmussen
 •  Perdana Mentri kang ditunjuk Helle Thorning-Schmidt
Konsolidasi abad ke-8
Laladan
 •  Gunggung 43.098,31 km2 (134th²)
16.640 sq mi
 •  Banyu (%) 1.64²
Cacah jiwa
 •  Rantaman 1 April 2010 5,540,241 (ke-108)
 •  Karapetan 127.9/km2 (78th²)
331,2/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2009
 •  Gunggung $197.058 billion[2]
 •  Per kapita US$35,757[2]
GDP  (nominal) Rantaman 2009
 •  Gunggung US$309.252 billion[2]
 •  Per kapita US$56,115[2]
Gini (2009) 24.7
asor · peringkat 1
HDI (2007) Increase 0.955[3]
Cacad: Angka HDI ora sah · 16th
Valuta Krone (DKK)
Zona wektu CET² (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST) CEST² (UTC+2)
Nyetir ing kanan
Kodhé bèl 454
TLD Internèt .dk2,3
1 Bahasa Faroe ya iku basa resmi ing Kapuloan Faroe lan Basa Kalaallisut ya iku basa resmi ing Tanah Hijau. Basa Jerman ya iku basa minoritas kang dilindungi ing Jutlandia Kidul (Sønderjylland) ing tlatah Denmark.Banjur Basa Denmark ya iku basa minoritas kang dilindungi ing Schleswig-Holstein lang ana ing Jerman.
² Minangka Denmark ora bisa nglebokake Kepuloan Faroe lan Tanah Hijau.
³ TLD (Top Level Domain) .eu ya iku nagara kang didhuweni Uni Éropah liyané.
4 Kepuloan Faroe nagnggo +298 lan Tanah Hijau nganggo +299.

Dhènemarken iku nagara ing banawa Éropah. Padunungé cacahé kira-kira ana 5,5 yuta jiwa. Kutha krajanné iku Kopenhagen.

Nagara iki kapérang dadi wewengkon tanjung Jutland lan wewengkon kapuloan. Kutha krajané ana sing tlatah kapuloan.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Immigrants and their descendants and foreign nationals". Statistics Denmark. Dst.dk. 2010-05-12. Retrieved 2010-06-10. 
  2. ^ a b c d "Denmark". International Monetary Fund. Retrieved 2010-04-21. 
  3. ^ UN (2009). Human Development Report 2009. The United Nations. Diakses tanggal 2009-10-05 dari http://hdr.undp.org/en/media/HDR_2009_EN_Complete.pdf.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhènemarken&oldid=1072991"