San Marino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Serenissima Repubblica di San Marino
Gendéra Lambang nagara
Motto: Libertas
(Latin: "Kabébasan")
Antem: Inno Nazionale
Kutha krajan San Marino
Kutha paling gedhé Serravalle
Basa resmi Italia
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) -
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2012 32.471 (190)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,94 miliar (174)
 •  Per kapita US$34.600 (5)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 378
TLD Internèt .sm

Républik San Marino ya iku nagara paling cilik ing donya lan dikubengi déning Italia, ing sisih lor wewatesan karo propinsi Rimini, laladan Emilia-Romagna lan ing sisih kidul propinsi Pesaro lan Urbino, laladan Marche. Républik San Marino minangka republik paling tuwa ing donya kang isih ana, kang diwangun ing taun 301 déning Santo Marinus (utawa San Marino jroning basa Italia). Senajan San Marino sawijining nagara mardika nanging isih gumantung marang nagara Italia kang ngubengi wewengkoné.

Giuseppe Garibaldi kang nyawijèkaké Italia ing taun 1860 tau ndhelik saka musuh ing San Marino. Ing kana dhèwèké olèh bantuan saka pemimpin San Marino lan rakyaté kanggo nerusaké perjuangan. Mulané Giuseppe Garibaldi janji yèn San Marino tetep dadi nagara mardika.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=San_Marino&oldid=1054498"