San Marino

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Serenissima Repubblica di San Marino
Motto: Libertas
(Latin: "Kabébasan")
Lagu kabangsanInno Nazionale
Ibu kutha San Marino
Largest city Serravalle
Basa resmi Italia
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) -
Pedunung
 -  2012 estimate 32.471 (190)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,94 miliar (174)
 -  Per capita US$34.600 (5)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 378
Internet TLD .sm

Républik San Marino ya iku nagara paling cilik ing donya lan dikubengi déning Italia, ing sisih lor wewatesan karo propinsi Rimini, laladan Emilia-Romagna lan ing sisih kidul propinsi Pesaro lan Urbino, laladan Marche. Républik San Marino minangka republik paling tuwa ing donya kang isih ana, kang diwangun ing taun 301 déning Santo Marinus (utawa San Marino jroning basa Italia). Senajan San Marino sawijining nagara mardika nanging isih gumantung marang nagara Italia kang ngubengi wewengkoné.

Giuseppe Garibaldi kang nyawijèkaké Italia ing taun 1860 tau ndhelik saka musuh ing San Marino. Ing kana dhèwèké olèh bantuan saka pemimpin San Marino lan rakyaté kanggo nerusaké perjuangan. Mulané Giuseppe Garibaldi janji yèn San Marino tetep dadi nagara mardika.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata San Marino ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=San_Marino&oldid=1054498"