Schleswig-Holstein

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gendéra
200px
Gendéra Dhines
200px
Statistik
Kutha krajan: Kiel
Wiyar Wewengkon: ca 15.776 km²
Padunung: 2.777.000 (1999)
Kapadhetan: 176 jiwa/km²
Situs resmi: schleswig-holstein.de
ISO 3166-2: DE-SH
Pulitik
Perdana Mentri: Peter Harry Carstensen (CDU)
Parté sing kuwasa: CDU/SPD
Péta
Germany Laender Schleswig-Holstein.png

Schleswig-Holstein iku nagara bagéyan Jèrman sing papané lor dhéwé. Ing kéné ana minoritas Denmark sing cukup gedhé. Ing basa Denmark, Schleswig-Holstein disebut Slesvig-Holsten, ing basa Saxon Asor jenengé ya iku Sleswig-Holsteen,, ing basa Frisia Lor disebutSlaswik-Holstiinj, lan ing basa Walanda disebut Sleeswijk-Holstein. Sacara historis jeneng iki ngrujuk marang sawijining laladan sing luwih gedhé ya iku Schleswig-Holstein dhéwé lan 'kabupatèn' Jutland Kidul ing Denmark.