Schleswig-Holstein

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gendéra
200px
Gendéra Dhines
200px
Statistik
Kutha krajan:Kiel
Wiyar Wewengkon:ca 15.776 km²
Padunung:2.777.000 (1999)
Kapadhetan:176 jiwa/km²
Situs resmi:schleswig-holstein.de
ISO 3166-2:DE-SH
Pulitik
Mahamantri:Peter Harry Carstensen (CDU)
Parté kang kuwasa:CDU/SPD
Péta
Germany Laender Schleswig-Holstein.png

Schleswig-Holstein iku praja Jerman kang papané lor dhéwé. Ing kéné ana minoritas Dhénemarken kang cukup gedhé. Ing basa Dhénemarken, Schleswig-Holstein ingaran Slesvig-Holsten, ing basa Saxon Asor jenengé ya iku Sleswig-Holsteen,, ing basa Frisia Lor ingaranSlaswik-Holstiinj, lan ing basa Walanda ingaran Sleeswijk-Holstein. Sacara historis jeneng iki ngrujuk marang sawijining laladan kang luwih gedhé ya iku Schleswig-Holstein dhéwé lan 'kabupatèn' Jutland Kidul ing Dhénemarken.

Cithakan:Pérangan Jerman