Kapuloan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kapuloan ing tapelwates Muangthai lan Myanmar sing dumadi saka 800 gugus pulo

Kapuloan (play /ɑrkɪˈpɛləɡ/ ark-i-PEL-ə-goh) ya iku ranté utawa gugus kumpulan pulo-pulo. Tembung kapuloan asal saka Yunani ἄρχι- - arkhi- ("kepala") lan πέλαγος - pelagos ("segara") sing asal saka rekonstruksi linguistik basa Yunani abad tengahan ἀρχιπέλαγος persisé jeneng kanggo Segara Aegea lan, banjur, jroning panggunaan nggèsèr kanggo nuduhaké Kapuloan Aegean utawa ngarujuk marang gunggung kumpulan akèh pulo-pulo. Saiki dipigunakaké sacara umum lan ngacu marang saben klompok pulo kaya sing kasebar ing Segara Aegea.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Archipelago". Farlex, Inc. 2008. Diarsip saka sing asli ing 2008. Dijupuk 2008-10-02. 

Deleng uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan&oldid=830554"