Kapuloan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kapuloan ing tapelwates Muangthai lan Myanmar sing dumadi saka 800 gugus pulo

Kapuloan (/[unsupported input]ɑːrkˈpɛləɡ/ ark-i-PEL-ə-goh) ya iku ranté utawa gugus kumpulan pulo-pulo. Tembung kapuloan asal saka Yunani ἄρχι- - arkhi- ("kepala") lan πέλαγος - pelagos ("segara") sing asal saka rekonstruksi linguistik basa Yunani abad tengahan ἀρχιπέλαγος persisé jeneng kanggo Segara Aegea lan, banjur, sajeroning panggunaan nggèsèr kanggo nuduhaké Kapuloan Aegean utawa tegesé gunggung kumpulan akèh pulo-pulo. Saiki dipigunakaké kanthi umum lan ngacu marang saben golongan pulo kaya sing kasebar ing Segara Aegea.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Archipelago". Farlex, Inc. 2008. Diarsip saka sing asli ing 2008. Dijupuk 2008-10-02. 

Uga delengen[besut | besut sumber]