Turki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Türkiye Cumhuriyeti
Motto: Yurtta Barış, Dünyada Barış
(Turki: "Tentrem ing Omah, Tentrem ing Donya")
Lagu kabangsanİstiklâl Marşı
Ibu kutha Ankara
Largest city Istanbul
Basa resmi Turki
Pamaréntahan Républik
Dina Nasional
 -  Banyu (%) 1,3%
Pedunung
 -  2009 estimate 77.478.965 (17)
 -  2000 census 67.844.903
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$529,6 miliar (18)
 -  Per capita US$7.503 (76)
Valuta Lira Turki Anyar (YTL)
Zona wektu (UTC+2)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 90
Internet TLD .tr
Edirne 7333 Nevit.JPG

Turki iku nagara ing pawatesan antara bawana Éropah lan Asia. Kutha krajané ya iku Ankara. Saliyané iku kutha paling gedhé sing misuwur ya iku kutha Istanbul, kutha iki jaman ndisik bekasé punjer pamaréntahané Romawi wétan, lan sawisé iku direbut Turki Usmani. Nagara iki nduwé padunung 70 yuta jiwa. Turki awatesan karo Yunani lan Bulgaria ing sisih kulon. Ing sisih kidul Turki awatesan karo Suriah lan Irak. Ing sisih wétan wewatesan karo Armenia, lan Azerbaijan.

Pamérangan administratif[sunting | besut sumber]

Kanggo kaperluan statistik, Turki dipérang dadi 7 region (bölge). Sacara administratif Turki dipérang jroning 81 propinsi. Sabanjuré propinsi-propinsi mau dipérang manèh dadi 923 dhistrik (ilçeler; sing. ilçe).

Kutha-kutha wigati lan cacah padunungé (miturut sensus taun 2000):

Wacan terusan[sunting | besut sumber]

  • Mango, Andrew (2004). The Turks Today. Overlook. ISBN 1585676152. 
  • Pope, Hugh; Pope, Nicole (2004). Turkey Unveiled. Overlook. ISBN 1585675814.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)
  • Revolinski, Kevin (2006). The Yogurt Man Cometh: Tales of an American Teacher in Turkey. Citlembik. ISBN 9944424013. 

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Pamaréntah[sunting | besut sumber]

Institusi publik[sunting | besut sumber]

Gallery[sunting | besut sumber]

Profil liyané[sunting | besut sumber]

Liya-liyané[sunting | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Turki ing Wikivoyage

Cithakan:Uni Éropah Cithakan:Dewan Éropah Cithakan:OECD

Cithakan:OSCE

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Turki&oldid=1057340"