Turki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Türkiye Cumhuriyeti
Gendéra Lambang nagara
Motto: Yurtta Barış, Dünyada Barış
(Turki: "Tentrem ing Omah, Tentrem ing Donya")
Antem: İstiklâl Marşı
Kutha krajan Ankara
Largest city Istanbul
Basa resmi Turki
Papréntahan Républik
Dina Nasional
 •  Banyu (%) 1,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2009 77.478.965 (17)
 •  Cacah sirah 2000 67.844.903
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$529,6 miliar (18)
 •  Per kapita US$7.503 (76)
Valuta Lira Turki Anyar (YTL)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 90
TLD Internèt .tr
Edirne 7333 Nevit.JPG

Turki iku nagara ing pawatesan antara bawana Éropah lan Asia. Kutha krajané ya iku Ankara. Saliyané iku kutha paling gedhé sing misuwur ya iku kutha Istanbul, kutha iki jaman ndisik bekasé punjer pamaréntahané Romawi wétan, lan sawisé iku direbut Turki Usmani. Nagara iki nduwé padunung 70 yuta jiwa. Turki awatesan karo Yunani lan Bulgaria ing sisih kulon. Ing sisih kidul Turki awatesan karo Suriah lan Irak. Ing sisih wétan wewatesan karo Armenia, lan Azerbaijan.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Kanggo kaperluan statistik, Turki dipérang dadi 7 region (bölge). Sacara administratif Turki dipérang jroning 81 propinsi. Sabanjuré propinsi-propinsi mau dipérang manèh dadi 923 dhistrik (ilçeler; sing. ilçe).

Kutha-kutha wigati lan cacah padunungé (miturut sensus taun 2000):

Wacan terusan[besut | besut sumber]

  • Mango, Andrew (2004). The Turks Today. Overlook. ISBN 1585676152. 
  • Pope, Hugh; Pope, Nicole (2004). Turkey Unveiled. Overlook. ISBN 1585675814.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)
  • Revolinski, Kevin (2006). The Yogurt Man Cometh: Tales of an American Teacher in Turkey. Citlembik. ISBN 9944424013. 

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Pamaréntah[besut | besut sumber]

Institusi publik[besut | besut sumber]

Gallery[besut | besut sumber]

Profil liyané[besut | besut sumber]

Liya-liyané[besut | besut sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Turki ing Wikivoyage

Cithakan:Uni Éropah Cithakan:Dewan Éropah Cithakan:OECD

Cithakan:OSCE

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Turki&oldid=1057340"