Géorgia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
საქართველო
Sakartvelo
Gendéra Lambang nagara
Motto: ძალა ერთობაშია; Dzala ertobashia
(Georgia: "Kekuatan melalui Persatuan")
Antem: Tavisupleba
Kutha krajan
lan paling gedhé
Tbilisi
Basa resmi Georgia
Papréntahan Republik
 •  Presiden Mikhail Saakashvili
 •  Perdana Menteri Nika Gilauri
Kemerdekaan
 •  Banyu (%) dapat dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2010 4.436.400 (113)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$14,26 miliar (124)
 •  Per kapita US$2.774 (127)
Valuta Lari (GEL)
Zona wektu (UTC+4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+4)
Kodhé bèl 995
TLD Internèt .ge

Georgia (საქართველო Sakartvelo jroning basa Georgia; dikenal wiwit taun 1990 nganti 1995 minangka Républik Georgia) iku nagara trans bawana ing sisih wétan Segara Ireng ing sisih kidul Kaukasus antara bawana Éropah lan bawana Asia. Tilas republik ing Uni Soviet iki wewatesan karo Rusia ing sisih lor, Turki ing sisih kidul-kulon, Armenia ing sisih kidul sarta Azerbaijan ing sisih wétan. Jembar wewengkon Georgia 69.700 km², lanthi padunung 4,4 yuta jiwa (ora kalebu Abkhazia lan Ossetia Kidul), 84% saka gunggung padunung arupa ètmis Georgia.

Saarah[besut | besut sumber]

Wewengkon modhèrn Georgia wis dipanggoni déning Homo erectus wiwit jaman Paleolitik. Proto-Georgia suku sepisanan muncul jroning sajarah sing ditulis ing abad 12 SM. [16] nemokaké Arkéologi lan referensi ing sumber-sumber kuna sing ngungkapaké unsur-unsur formasi pulitik lan nagara wiwitan ditandhani anané metalurgi canggih lan tèknik tukang emas ing abad kaping-7 SM

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Georgia dipérang dadi 53 propinsi, 11 kutha lan 2 republik otonomi:

Geografi[besut | besut sumber]

Kutha-kutha gedhé ing Georgia antara liya:

Simbol-simbol lawas[besut | besut sumber]

right|thumb|150px|Bendera lama Georgia right|thumb|100px|Lambang lawas Georgia Gendéra lawas Georgia digunakaké wiwit 1991 nganti 25 Januari 2004. Lan dipigunakaké wiwit 1918 nganti 1921.

Basa[besut | besut sumber]

Georgia Sirilik (93%)

Panggunaan Basa Rusia[besut | besut sumber]

7%.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pakta Pertahanan Atlantik Utara