Malta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Repubblika ta' Malta
Republic of Malta
Patakaning Malta
Pataka
Aditamènging Malta
Aditamèng
Cihnabrawit: Virtute et Constantia
(Latin: "Moral lan Kateguhan")
Gunagita: L-Innu Malti
Dunungpenering Malta
KuthagaraValletta
BrehakuthaBirkirkara
JawatbasaMalta, Inggris
PapréntahanSistem Parlemen
Kamardikan
• Banyu (%)
-
Population
• Pikira-kira 2005
398.534 (165)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$7,57 miliar (144)
• Saben wong
US$19.302 (37)
ArtacihnaLira (MTL)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi356
Nagarasandigreha.mt

Républik Malta yaiku nagara kepuloan ing Éropa Kidul. Malta dumadi saka limang pulo, telu ing antarané ana kang ndunungi, dumunung ana ing tengah-tengahé Segara Tengah. Panggonané kang strategis njalari Malta dijajah ma-abad-abad. Malta dikenal minangka jujugan plesiran mligi kanggo wong Éropa. Wiwit taun 1993, Malta kapérang dadi 68 dewan kutha (local council). Malta mligi dienggoni déning Wong Malta.


Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani