Malta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Repubblika ta' Malta
Republic of Malta
Gendéra Lambang nagara
Motto: Virtute et Constantia
(Latin: "Moral lan Kateguhan")
Antem: L-Innu Malti
Kutha krajan Valletta
Largest city Birkirkara
Basa resmi Malta, Inggris
Papréntahan Sistem Parlemen
Kamardikan
 •  Banyu (%) -
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 398.534 (165)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$7,57 miliar (144)
 •  Per kapita US$19.302 (37)
Valuta Lira (MTL)
Wilayat wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 356
TLD Internèt .mt

Républik Malta ya iku nagara kepuloan ing Éropah Kidul. Malta dumadi saka limang pulo, telu ing antarané ana padunungé, dumunung ana ing tengah-tengahé Segara Tengah. Panggonané kang strategis nyebabaké Malta dijajah ma-abad-abad. Malta dikenal minangka tujuan pariwisata khususé kanggo wong Éropah. Wiwit taun 1993, Malta kapérang dadi 68 dewan kutha (local council). Malta utamané dienggoni déning Wong Malta.


Uga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Malta ing Wikivoyage


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Malta&oldid=1052705"