Finlan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Finlandia)

Républiken Finland

Suomen Tasavalta
Bendera Finlandia

Lambang Finlandia

(Bendera Finlandia) (Lambang Finlandia)
Sesanti: tidak ada
LocationFinland.svg
Basa resmi Finlandia dan Swedia
Kutha krajan Helsinki
Présidhèn Sauli Niinistö
Perdana Menteri Juha Sipilä
Wewengkon
 -Total
 -% banyu
Urutan kaping 63
337.030 km²
9,4%
Penduduk
 -Total (2006)
 -Kepadatan
Urutan kaping 106
5.255.580
17,1/km²
Kamardikan
 -Proklamasi
 -Diakoni
Dari Rusia
6 Dhésèmber 1917
4 Januari 1918
Valuta Euro (€)¹
Zona wektu UTC +2 (DST +3)
Lagu kabangsan Maamme/
Vårt land
TLD .fi
Kodhe telepon 358
(1) Sebelum 1999: markka.

Républik Finlan (b. Finlandia: Suomen tasavalta, b. Swedia: Républiken Finland) iku nagara Skandinavia sing uga kalebu nagara Nordik. Amarga dumunung ing bawana Éropah Lor, Finlandia dadi anggota Uni Éropah. Finlandia duwé tapel wates dharat karo Swedia, Nurwègen, lan Rusia déné tapel wates segara ya iku Segara Baltik ing sisih kidul-kulon, Lempongan Finlandia ing sisih kidul, lan Lempongan Bothnia ing sisih kulon. Pedhunungé cacahé kira-kira ana 7 yuta jiwa. Kutha krajané iku Helsinki. Finlandia misuwur amarga ing kéné asalé Nokia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]