Finlandia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Suomen Tasavalta
Républiken Finland
Bendera Finlandia

Lambang Finlandia

(Bendera Finlandia) (Lambang Finlandia)
Motto: tidak ada
LocationFinland.svg
Basa resmi Finlandia dan Swedia
Kutha krajan Helsinki
Presiden Sauli Niinistö
Perdana Menteri Juha Sipilä
Wewengkon

 - Total

 - % banyu
Urutan kaping 63

337.030 km²

9,4%
Penduduk

 - Total (2006)

 - Kepadatan
Urutan ke-106

5.255.580

17,1/km²
Kamardikan

 - Proklamasi

 - Diakoni
Dari Rusia

6 Desember 1917

4 Januari 1918
Valuta Euro (€)¹
Zona wektu UTC +2 (DST +3)
Lagu kabangsan Maamme/
Vårt land
TLD .fi
Kodhe telepon 358
(1) Sebelum 1999: markka.

Républik Finlandia (b. Finlandia: Suomen tasavalta, b. Swedia: Républiken Finland) iku nagara Skandinavia sing uga klebu nagara Nordik. Amarga dumunung ing bawana Éropah Lor, Finlandia dadi anggota Uni Éropah. Finlandia nduwèni tapel wates dharat karo Swedia, Norwegia, lan Rusia déné tapel wates segara ya iku Segara Baltik ing sisih kidul-kulon, Lempongan Finlandia ing sisih kidul, lan Lempongan Bothnia ing sisih kulon. Pedhunungé cacahé kira-kira ana 7 yuta jiwa. Kutha krajanné iku Helsinki. Finlandia misuwur amerga ing kéné asalé Nokia.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Finlandia&oldid=1055463"