Valuta

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

ĀValuta iku alat pambayaran transaksi ékonomi kang dipigunakaké ing sawijining nagara. Kanggo Indonésia, valutané rupiah.

Ing zaman biyèn, manungsa primitif durung migunakaké dhuwit, utawa alat silih ganti. Iki amarga ing wektu iku manungsa bisa nyukupi kabèh pepénginané saka alam sakitaré. Nalika sumber daya alam sing dipigunakaké entèk, banjur padha pindhah lan wiwit migunaaké sumber daya alam sing ana ing sakitaré manèh. Nalika muncul paradaban kuno, manungsa wiwit ngijolaké barangé karo barangé wong liya, sing disebut barter. Banjur sawisé zaman luwih maju, manungsa wiwit migunakaké alat silih ganti, sanajan durung arupa dhuwit. Alat iki disebut dhuwit barang. Sawisé manungsa nguwasani panggunaan tulisan lan huruf, banjur dikenal dhuwit utawa disebut dhuwit kapercayan (uang fiduciair).

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Valuta&oldid=953949"