Dhuwit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Dhuwit ing èlmu ékonomi tradhisional ngemu teges saben piranti silih genti kang bisa ditampa kanthi umum. Piranti silih genti iku bisa wujud bandha apa waé kang bisa ditampa déning saben wong ing masarakat ing prosès silih genti barang lan jasa. Ing èlmu ékonomi modhérn, dhuwit didhéfinisikaké minangka sesuatu kang sumadiya lan kanthi umum ditampa minangka piranti pambayaran kanggo tuku barang-barang lan jasa-jasa sarta kasugihan berharga liyané sarta kanggo pambayaran utang.[1] Sapérangan ahli uga nyebutaké fungsi dhuwit minangka piranti panyandhet pambayaran.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. R.G. Thomas, Our Modern Banking
  2. amosweb.com

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]