Dhuwit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dhuwit ing èlmu ékonomi tradhisional ngemu teges saben alat silih genti kang bisa ditampa sacara umum. Alat silih genti iku bisa arupa benda apa waé kang bisa ditampa déning saben wong ing masarakat ing prosès silih genti barang lan jasa. Ing èlmu ékonomi modhérn, dhuwit didhéfinisikaké minangka sesuatu kang sumadiya lan sacara umum ditampa minangka alat pambayaran kanggo tuku barang-barang lan jasa-jasa sarta kasugihan berharga liyané sarta kanggo pambayaran utang.[1] Sapérangan ahli uga nyebutaké fungsi dhuwit minangka alat panyandhet pambayaran.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ R.G. Thomas, Our Modern Banking
  2. ^ amosweb.com

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhuwit&oldid=1052986"