Dhuwit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Dhuwit ing èlmu ékonomi tradhisional ngemu teges saben piranti silih genti kang bisa ditampa sacara umum. Piranti silih genti iku bisa arupa bandha apa waé kang bisa ditampa déning saben wong ing masarakat ing prosès silih genti barang lan jasa. Ing èlmu ékonomi modhérn, dhuwit didhéfinisikaké minangka sesuatu kang sumadiya lan sacara umum ditampa minangka piranti pambayaran kanggo tuku barang-barang lan jasa-jasa sarta kasugihan berharga liyané sarta kanggo pambayaran utang.[1] Sapérangan ahli uga nyebutaké fungsi dhuwit minangka piranti panyandhet pambayaran.[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ R.G. Thomas, Our Modern Banking
  2. ^ amosweb.com

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]