Utang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Utang ya iku sawijining prajanjen sijining wong (kang utang, karan debitur) marang liyané (kang mènèhi utang, karan kreditur), racaké amarga anané aset kang diwènèhake kreditur marang debitur sadurungé.

Dumadine utang ya iku nalikane kreditur nyetujoni menehake aset kanthi cacah tinamtu marang debitur. Anane utang racaké dibarengi janji kapan utang mau bakal disaur mbesuke, lan bisa uga disebutake akehé anakan kang disyaratake.

Pranala njaba[besut | besut sumber]