Andorra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Principat d'Andorra
Motto: Virtus Unita Fortior
(Latin: "Kabajikan kang disatukake iku dadi kuat")
Lagu kabangsanEl Gran Carlemany
Ibu kutha
and largest city
Andorra la Vella
Basa resmi Katalan
Pamaréntahan Demokrasi parlementer
 -  Pangeran Bebarengan Nicolas Sarkozy dan
Joan Enric Vives Sicilia
 -  Perdana Mentri Albert Pintat Santolària
Kamardikan
Pedunung
 -  2006 estimate 280.228 (183)
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$1,9 miliar (167)
 -  Per capita US$26.800 (24)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 376
Internet TLD .ad

Andorra yaiku wangun kepangeranan cilik kang dumunung ana ing Éropah bagean lor-kulon, kang ana ing wétan perengan Kali Pirenea uga wewatesan déning Prancis lan Spanyol. Negara kang mewah iki misuwur déning sektor pariwisata uga status bebas cukai. Andorra uga arupa bagean saka negara-negara Katalan. Ibukuthane yaiku: Andorra la Vella. Pedhunungé kira-kira ana 70.000.

Mangga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Andorra ing Wikivoyage

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andorra&oldid=804865"