Andorra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Principat d'Andorra
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Virtus Unita Fortior
(Latin: "Kabajikan kang disatukake iku dadi kuat")
Antem: El Gran Carlemany
Kutha krajan
lan paling gedhé
Andorra la Vella
Basa resmi Katalan
Papréntahan Dhémokrasi parlementer
 •  Pangeran Bebarengan Cithakan:Kepala nagara andorra
 •  Perdana Mentri Albert Pintat Santolària
Kamardikan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 280.228 (183)
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$1,9 miliar (167)
 •  Per kapita US$26.800 (24)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 376
TLD Internèt .ad

Andorra ya iku wangun kepangeranan cilik kang dumunung ana ing Éropah bagean lor-kulon, kang ana ing wétan perengan Kali Pirenea uga wewatesan déning Prancis lan Spanyol. Nagara kang mewah iki misuwur déning sektor pariwisata uga status bébas cuké. Andorra uga arupa péranganing nagara-nagara Katalan. Kutha krajané ya iku: Andorra la Vella. Sing ndunungi kira-kira ana 70.000.

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]