Andorra

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Principat d'Andorra
Motto: Virtus Unita Fortior
(Latin: "Kabajikan kang disatukake iku dadi kuat")
Lagu kabangsanEl Gran Carlemany
Ibu kutha
and largest city
Andorra la Vella
Basa resmi Katalan
Pamaréntahan Dhémokrasi parlementer
 -  Pangeran Bebarengan Cithakan:Kepala nagara andorra
 -  Perdana Mentri Albert Pintat Santolària
Kamardikan
Pedunung
 -  2006 estimate 280.228 (183)
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$1,9 miliar (167)
 -  Per capita US$26.800 (24)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 376
Internet TLD .ad

Andorra ya iku wangun kepangeranan cilik kang dumunung ana ing Éropah bagean lor-kulon, kang ana ing wétan perengan Kali Pirenea uga wewatesan déning Prancis lan Spanyol. Nagara kang mewah iki misuwur déning sektor pariwisata uga status bebas cukai. Andorra uga arupa bagean saka nagara-nagara Katalan. Kutha krajané ya iku: Andorra la Vella. Padunungé kira-kira ana 70.000.

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Andorra ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andorra&oldid=1051771"