Andorra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Principat d'Andorra
Gendéra Lambang nagara
Motto: Virtus Unita Fortior
(Latin: "Kabajikan kang disatukake iku dadi kuat")
Antem: El Gran Carlemany
Kutha krajan
lan paling gedhé
Andorra la Vella
Basa resmi Katalan
Papréntahan Dhémokrasi parlementer
 •  Pangeran Bebarengan Cithakan:Kepala nagara andorra
 •  Perdana Mentri Albert Pintat Santolària
Kamardikan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 280.228 (183)
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$1,9 miliar (167)
 •  Per kapita US$26.800 (24)
Valuta Euro (EUR)
Wilayat wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 376
TLD Internèt .ad

Andorra ya iku wangun kepangeranan cilik kang dumunung ana ing Éropah bagean lor-kulon, kang ana ing wétan perengan Kali Pirenea uga wewatesan déning Prancis lan Spanyol. Nagara kang mewah iki misuwur déning sektor pariwisata uga status bebas cukai. Andorra uga arupa bagean saka nagara-nagara Katalan. Kutha krajané ya iku: Andorra la Vella. Padunungé kira-kira ana 70.000.

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Andorra ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andorra&oldid=1051771"