Andorra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Principat d'Andorra
Pitakaning Andorra
Flag
Coat of arms of Andorra
Coat of arms
Motto: Virtus Unita Fortior
(Latin: "Kabajikan kang disatukake iku dadi kuat")
Anthem: El Gran Carlemany
Location of Andorra
Capital
and largest city
Andorra la Vella
Official languagesKatalan
GovernmentDhémokrasi parlementer
Cithakan:Infobox country/multirow
Kamardikan
Population
• 2006 estimate
280.228 (183)
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$1,9 miliar (167)
• Per capita
US$26.800 (24)
CurrencyEuro (EUR)
Time zoneUTC+1
• Summer (DST)
UTC+2
Calling code376
Internet TLD.ad

Andorra yaiku wangun kepangeranan cilik kang dumunung ana ing Éropa pérangan lor-kulon, kang ana ing wétan perengan Kali Pirenea uga wewatesan déning Prancis lan Spanyol. Nagara kang mewah iki misuwur déning sektor pariwisata uga status bébas cuké. Andorra uga wujud péranganing nagara-nagara Katalan. Kutha krajané yaiku: Andorra la Vella. Sing ndunungi kira-kira ana 70.000.

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Éropa