Slovénia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Républika Slovenija
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: Zdravljica
Kutha krajan
lan paling gedhé
Ljubljana
Basa resmi Slovénia
Papréntahan Républik
 •  Presiden Borut Pahor
 •  Perdhana Mentri Janez Janša
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,6%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 2.011.070 (142)
 •  Cacah sirah 2002 1.964.036
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$40,49 miliar (80)
 •  Per kapita US$20.306 (35)
Valuta Tolar (SIT)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 386
TLD Internèt .si

Républik Slovénia (basa Slovenia: Républika Slovenija) ya iku nagara pesisir sub-Alpin ing kidul Éropah Tengah wewatesan karo Italia ing sisih kulon, Segara Adriatik ing sisih kidul-kulon, Kroasia ing sisih kidul lan wétan, Hungaria ing sisih lor-wétan, lan Austria ing sisih lor. Nagara iki bagéan saka Austria-Hongaria ana ing taun 1918 lan sabanjuré dadi bagéan Slovenes (Kroasia lan Serbia) ana ing 29 Oktober 1918-1 Desember 1918, Républik Federal Sosialis Yugoslavia (SFR Yugoslavia) wiwit taun 1945 nganti mardika ing taun 1991. Nagara iki dadi anggota UE tanggal 1 Mei 2004. Slovénia uga dadi anggota Dewan Éropah, NATO, lan status pangamat ing La Francophonie.


Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Slovénia&oldid=1052620"