Luksemburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Grand-Duché de Luxembourg
Großherzogtum Luxemburg
Groussherzogtum Lëtzebuerg
Patakaning Luksemburg
Pataka
Cihnabrawit: Mir wëlle bleiwe wat mir sinn
(Luksemburg: "Kita péngin tetep ana ing endi kaya saiki")
Gunagita: Ons Heemecht
Dunungpenering Luksemburg
Kuthagara
lan brehakutha
Luksemburg
JawatbasaPrancis, Jerman, Luksemburg1
PapréntahanKeadipatian
Kemerdekaan
• Banyu (%)
mèh ora ana
Population
• Pikira-kira 2005
468.571 (162)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$28,91 milyar (94)
• Saben wong
US$87.955 (1)
ArtacihnaEuro 2 (EUR)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi352
Nagarasandigreha.lu
1. Bahasa Luksemburg iku basa de jure wiwit 1984. 2. Valuta sadurungé 1999 iku Franc Luksemburg.

Kadipatèn Luksemburg iku nagara cilik ing Éropa sing ora nduwé segara lan kakurung dharatan. Nagara iki wewatesan karo Bèlgi ing sisih kulon, karo Jerman ing sisih wétan lan karo Prancis ing sisih kidul. Kutha krajan nagara iki Luksemburg. Sing ndunungi ora nganti setengah yuta.

 Uni Éropah Cithakan:Éropa