Luksemburg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Grand-Duché de Luxembourg
Großherzogtum Luxemburg
Groussherzogtum Lëtzebuerg
Motto: Mir wëlle bleiwe wat mir sinn
(Luksemburg: "Kita péngin tetep ana ing endi kaya saiki")
Lagu kabangsanOns Heemecht
Ibu kutha
and largest city
Luksemburg
Basa resmi Prancis, Jerman, Luksemburg1
Pamaréntahan Keadipatian
Kemerdekaan
 -  Banyu (%) mèh ora ana
Pedunung
 -  2005 estimate 468.571 (162)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$28,91 milyar (94)
 -  Per capita US$87.955 (1)
Valuta Euro 2 (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 352
Internet TLD .lu

Kadipatèn Luksemburg iku sawijining negara cilik ing Eropah sing ora nduwé segara lan kakurung dharatan. Negara iki awatesan karo Belgia ing sisih kulon, karo Jerman ing sisih wétan lan karo Prancis ing sisih kidul. Ibu kutha negara iki Luksemburg. Pedunungé ana


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropa

Austria | Walanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Luksemburg&oldid=812431"