Luksemburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Grand-Duché de Luxembourg
Großherzogtum Luxemburg
Groussherzogtum Lëtzebuerg
Gendéra Lambang nagara
Motto: Mir wëlle bleiwe wat mir sinn
(Luksemburg: "Kita péngin tetep ana ing endi kaya saiki")
Antem: Ons Heemecht
Kutha krajan
lan paling gedhé
Luksemburg
Basa resmi Prancis, Jerman, Luksemburg1
Papréntahan Keadipatian
Kemerdekaan
 •  Banyu (%) mèh ora ana
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 468.571 (162)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$28,91 milyar (94)
 •  Per kapita US$87.955 (1)
Valuta Euro 2 (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+2)
Kodhé bèl 352
TLD Internèt .lu
1. Bahasa Luksemburg iku basa de jure wiwit 1984. 2. Valuta sadurungé 1999 iku Franc Luksemburg.

Kadipatèn Luksemburg iku nagara cilik ing Éropah sing ora nduwé segara lan kakurung dharatan. Nagara iki awatesan karo Belgia ing sisih kulon, karo Jerman ing sisih wétan lan karo Prancis ing sisih kidul. Kutha krajan nagara iki Luksemburg. Padunungé ana


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropa

Austria | Walanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Luksemburg&oldid=1045084"