NATO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pakta Pertahanan Atlantik Lor (basa Inggris: North Atlantic Treaty Organisation/NATO) iku sawijining organisasi internasional kanggo kaamanan bebarengan sing didegaké ing taun 1949, minangka wangun dhukungan marang Persetujuan Atlantik Lor sing ditandha tangani ing Washington, DC tanggal 4 April 1949. Jeneng resmin liyané ya iku mawa basa Prancis: l'Organisation du Traité de l'Atlantique Nord (OTAN).

Nagara anggota[besut | besut sumber]

Péta nagara-nagara anggota NATO.

Anggota pangadeg (1949)[besut | besut sumber]

Perkembangan NATO ing Éropah

Nagara-nagara sing nggabung ing masa Perang Dingin[besut | besut sumber]

Nagara-nagara mantan anggota Blok Wétan sing nggabung sawisé Perang Dingin[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=NATO&oldid=1091462"