NATO

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Pakta Pertahanan Atlantik Lor (basa Inggris: North Atlantic Treaty Organisation/NATO) iku sawijining organisasi internasional kanggo kaamanan bebarengan sing didegaké ing taun 1949, minangka wangun dhukungan marang Persetujuan Atlantik Lor sing ditandha tangani ing Washington, DC tanggal 4 April 1949. Jeneng resmin liyané ya iku mawa basa Prancis: l'Organisation du Traité de l'Atlantique Nord (OTAN).

Nagara anggota[sunting | besut sumber]

Péta nagara-nagara anggota NATO.

Anggota pangadeg (1949)[sunting | besut sumber]

Perkembangan NATO ing Éropah

Nagara-nagara sing nggabung ing masa Perang Dingin[sunting | besut sumber]

Nagara-nagara mantan anggota Blok Wétan sing nggabung sawisé Perang Dingin[sunting | besut sumber]

Pirsanana uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=NATO&oldid=967413"