NATO

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pakta Pertahanan Atlantik Lor (basa Inggris: North Atlantic Treaty Organisation/NATO) iku sawijining organisasi internasional kanggo kaamanan bebarengan kang diyasa ing taun 1949, minangka wangun panyengkuyung marang Persetujuan Atlantik Lor kang ditandha tangani ing Washington, DC tanggal 4 April 1949. Jeneng resmin liyané ya iku mawa basa Prancis: l'Organisation du Traité de l'Atlantique Nord (OTAN).

Nagara anggota[besut | besut sumber]

Péta nagara-nagara anggota NATO.

Anggota pangadeg (1949)[besut | besut sumber]

Perkembangan NATO ing Éropah

Nagara-nagara kang nggabung ing masa Perang Dingin[besut | besut sumber]

Nagara-nagara mantan anggota Blok Wétan kang nggabung sawisé Perang Dingin[besut | besut sumber]

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]