Portugal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
República Portuguesa
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: A Portuguesa
Kutha krajan
lan paling gedhé
Lisabon
Basa resmi Portugis 1
Papréntahan Républik
Pambentukan
 •  Banyu (%) 0,5%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 10.566.212 (76)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$194,4 miliar (40)
 •  Per kapita US$18.503 (39)
Valuta Euro 2 (EUR)
Zona wektu Zona wektu
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+1)
Kodhé bèl 351
TLD Internèt .pt
1. Basa Miranda resmi diakoni ing 29 Januari 1999. 2. Mata uang sadurungé taun 2002 ya iku Escudo.

Républik Portugal ya iku nagara ing Éropah bagian kidul-kulon. Nagara iki wewatesan karo Spanyol ing sisih lor lan wétan. Ing sisih kulon wewatesan karo Samudra Atlantik. Saliyané iku, Portugal uga nduwèni laladan ing Madeira, Azores lan Kapuloan Selvagens. Portugal ngeklaim sawijining laladan cilik sing jenengé Olivença kang dikuasani déning Spanyol wiwit Konggrès Wina. Jeneng lawas utawa latin saka nagara iki ya iku Lusitania.

Tembung "Portugis" sering dianggo nyebutaké padunung utawa wong orang kang asalé saka Portugal. Tembung iki uga sebutan kanggo basa kang dianggo déning bangsa iki. Nagara-nagara penutur basa Portugis sering disebut minangka nagara-nagara Lusophone.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Portugal&oldid=1052640"