Portugal

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
República Portuguesa
Motto: 
Lagu kabangsanA Portuguesa
Ibu kutha
and largest city
Lisabon
Basa resmi Portugis 1
Pamaréntahan Républik
Pambentukan
 -  Banyu (%) 0,5%
Pedunung
 -  2005 estimate 10.566.212 (76)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$194,4 miliar (40)
 -  Per capita US$18.503 (39)
Valuta Euro 2 (EUR)
Zona wektu Zona wektu
 -  Summer (DST)  (UTC+1)
Kodhe tilpun 351
Internet TLD .pt

Républik Portugal ya iku nagara ing Éropah bagian kidul-kulon. Nagara iki wewatesan karo Spanyol ing sisih lor lan wétan. Ing sisih kulon wewatesan karo Samudra Atlantik. Saliyané iku, Portugal uga nduwèni laladan ing Madeira, Azores lan Kapuloan Selvagens. Portugal ngeklaim sawijining laladan cilik sing jenengé Olivença kang dikuasani déning Spanyol wiwit Konggrès Wina. Jeneng lawas utawa latin saka nagara iki ya iku Lusitania.

Tembung "Portugis" sering dianggo nyebutaké padunung utawa wong orang kang asalé saka Portugal. Tembung iki uga sebutan kanggo basa kang dianggo déning bangsa iki. Nagara-nagara penutur basa Portugis sering disebut minangka nagara-nagara Lusophone.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Portugal ing Wikivoyage


 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Portugal&oldid=1052640"