Èslan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Républik Èslan
Lýðveldið Ísland
Patakaning Èslan
Pataka
Cihnabrawit: Tidak ada
Gunagita: Lofsöngur
Dunungpenering Èslan (orange) ing Éropa (white)
Dunungpenering Èslan (orange)

ing Éropa (white)

Kuthagara
lan brehakutha
Reykjavík
JawatbasaÈslan
PapréntahanRépublik parlementer
Guðni Th. Jóhannesson
Bjarni Benediktsson
Kamardhikaan 
• Kedaulatan
1 Dhésèmber 1918
• Républik
17 Juni 1944
• Banyu (%)
2,7
Population
• Pikira-kira Dhésèmber 2007
312.8721 (172)
• Cacahjiwa Oktober 1980
229.187
GKK  (ITK)Pikira-kira 2006
• Gunggung
USD 12,172 milyar (132)
• Saben wong
40.277 (2005) (5)
GKK  (angka)Pikira-kira 2006
• Gunggung
USD 16,579 milyar (93)
• Saben wong
USD 62.976 (4)
GPM (2004)Increase 0,960
Error: Invalid HDI value · 2
ArtacihnaKróna Èslan (ISK)
Laladan wektuUTC+0 (GMT)
• Mangsa ketiga (AKK)
ora ana
Durawadasandi354
Nagarasandigreha.is
1"Badan Statistik Èslan". 1 Dhésèmber 2006. Dibukak ing 20 Sèptèmber 2006.

Èslan iku nagara ing bawana Éropa. Nagara iki siji nagara pulo ing tlatah lor lan dohé kurang luwih 1.000 kilomèter saka Nurwègen. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 313.000 jiwa. Kutha krajané iku Reykjavik. Èslan utawa Tanah Es yaiku sebuah nagara pulau di pérangan utara Samudera Atlantik.

Sajarah[besut | besut sumber]

Lukisan saka abad angka 19 sing nggambaraké patemon Alþingi ing Þingvellir.

Wong pisanan sing manggon ing Èslan yaiku para pandita Irlandia ka ing wiwitan abad angka 9. Ing tengahan abad angka 9, bangsa Viking migrasi lan manggon ing Èslan. Viking pisanan sing manggon ing Èslan yaiku Flóki Vilgerðarson. Wong iki sing maringi jeneng Èslan iki. Ingólfur Arnarson, siji kepala suku saka Nurwègen, sisih kidul kulon Èslan lan ngadegaké kuthaa Reykjavik.

Cithakan:Éropa