Montenégro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Република Црна Гора
Républika Crna Gora

Républik Giri Cemeng
Bendera Montenegro Lambang Montenegro
Gendéra Giri Cemeng Lambang Giri Cemeng
Peta Montenegro within the state union Serbiya-Giri Cemeng

 – Serbiya
   – Kosowo
       (Administrasi PBB)
   – Woywodina
 – Giri Cemeng

Basa resmi Serbiyan
Kutha krajan Podgoritsa
Bekas ibu kota karajan Setinje
Presiden Filip Vujanović
Pradhana Menteri Milo Đukanović
Tlatah
 – Total
 – % air

 13.812 km²
 tidak berlaku
Padunung
 – Total (2003)
 – Kepadatan

 616.258
 48,7/km²
Suku bangsa Giri Cemengan: 43%
Serbiyan: 32%
Bosniyan: 8%
Albaniyan: 5%
Liyané: 12%
Kamardikan
- Dirayah
- Panunggalan karo Serbiya
- Perpisahan
- Dihakoni
Saka Karajan Serbiya
1356

20 Juli 1917
3 Juni 2006
8 Juni 2006
Lagu kabangsan Oj, svijetla majska zoro
Wiji dhuwit euro
Zona wektu CET (UTC +1)

CEST (UTC +2)

TLD .yu isih digunakan (.cs disiapaké)
Montenegro municipalities.png

Républik Giri Cemeng (basa Serbiya/basa Giri Cemeng: Црна Гора / Crna Gora, diucapaké /'t͡sr̩naː 'ɡɔra/, maknané "gunung ireng") ya iku nagara kang dumunung ing Éropah Kidul, persisé ing tlatah Balkan lan wewatesan karo Segara Adriyatik ing sisih kidul, Krowasiya ing sisih kulon, Bosniya-Hercegowina lan Serbiya ing sisih lor, lan Albaniya ing sisih kidul. Kutha krajan nagara ya iku kutha Podgoritsa.

Miturut konstitusiné, nagara iki minangka nagara demokratik, sosial, lan ekologikal.

Pasca referendum[besut | besut sumber]

Ing tanggal 28 Juni 2006, Giri Cemeng dadi anggota ka-192 PBB.[1] Pamilihan umum kapisan sawijining pemilu parlemen sing dilaksanakaké ing tanggal 10 September 2006 ngasilaké koalisi sing dibentuk Perdhana Mentri Milo Dukanowic, Koalisi Giri Cemeng Éropah minangka pamenang.

Geografi[besut | besut sumber]

Secara internasional, Républik Giri Cemeng wewatesan karo Krowasiya, Bosniya-Hercegowina (Républik Srpska), lan Albaniya.

Kutha utama Giri Cemeng ya iku: kutha krajan Podgoritsa (padunung 139.000), Niksic (61.700), Plyewlya (18.800), lan Biyelo Polye (17.100). Tilas kutha krajan karajan ya iku Setinye.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Refêrénsi[besut | besut sumber]

  1. ^ http://www.un.org/Overview/growth.htm List of members to the United Nations by joining date

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Montenégro&oldid=1052598"