Montenégro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Република Црна Гора
Republika Crna Gora

Republik Giri Cemeng
Bendera Montenegro Lambang Montenegro
Gendera Giri Cemeng Lambang Giri Cemeng
Peta Montenegro within the state union Serbiya-Giri Cemeng

 – Serbiya
   – Kosowo
       (Administrasi PBB)
   – Woywodina
 – Giri Cemeng

Bahasa resmi Serbiyan
Ibu kota Podgoritsa
Bekas ibu kota karajan Setinje
Presiden Filip Vujanović
Pradhana Menteri Milo Đukanović
Tlatah
 – Total
 – % air

 13.812 km²
 tidak berlaku
Pedunung
 – Total (2003)
 – Kepadatan

 616.258
 48,7/km²
Suku bangsa Giri Cemengan: 43%
Serbiyan: 32%
Bosniyan: 8%
Albaniyan: 5%
Liyané: 12%
Kamardikan
- Dirayah
- Panunggalan karo Serbiya
- Perpisahan
- Dihakoni
Saka Karajan Serbiya
1356

20 Juli 1917
3 Juni 2006
8 Juni 2006
Lagu kabangsan Oj, svijetla majska zoro
Wiji dhuwit euro
Zona wektu CET (UTC +1)

CEST (UTC +2)

TLD .yu isih digunakan (.cs disiapaké)
Montenegro municipalities.png

Républik Giri Cemeng (basa Serbiya/basa Giri Cemeng: Црна Гора / Crna Gora, diucapaké /'t͡sr̩naː 'ɡɔra/, maknané "gunung ireng") yaiku negara kang dumunung ing Éropah Kidul, persisé ing tlatah Balkan lan wewatesan karo Segara Adriyatik ing sisih kidul, Krowasiya ing sisih kulon, Bosniya-Hercegowina lan Serbiya ing sisih lor, lan Albaniya ing sisih kidul. Ibukutha negara yaiku kutha Podgoritsa.

Miturut konstitusiné, negara iki minangka negara demokratik, sosial, lan ekologikal.

Pasca referendum[sunting | Owah sumber]

Ing tanggal 28 Juni 2006, Giri Cemeng dadi anggota ka-192 PBB.[1] Pamilihan umum kapisan sawijining pemilu parlemen sing dilaksanakaké ing tanggal 10 September 2006 ngasilaké koalisi sing dibentuk Perdhana Mentri Milo Dukanowic, Koalisi Giri Cemeng Eropah minangka pamenang.

Geografi[sunting | Owah sumber]

Secara internasional, Republik Giri Cemeng wewatesan karo Krowasiya, Bosniya-Hercegowina (Republik Srpska), lan Albaniya.

Kutha utama Giri Cemeng yaiku: ibu kutha Podgoritsa (pedunung 139.000), Niksic (61.700), Plyewlya (18.800), lan Biyelo Polye (17.100). Tilas ibukutha karajan yaiku Setinye.

Uga pirsani[sunting | Owah sumber]

Refêrénsi[sunting | Owah sumber]

  1. ^ http://www.un.org/Overview/growth.htm List of members to the United Nations by joining date

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Montenégro&oldid=931062"