Pulo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sawijning pulo cilik ing Segara Adriatik

Sawijining pulo iku bidang lemah sing luwih cilik tinimbang bawana lan luwih gedhé tinimbang karang, sing dikupengi banyu. Gugusan pulo dijenengi kapuloan (basa Inggris: archipelago).

Dhéfinisi "pulo" miturut konvénsi PBB bab Hukum Laut Internasional taun 1982 (UNCLOS ’82), pasal 121 nelaaké:

Pulo
ya iku dharatan sing diwangun sacara alami lan dikupengi banyu, lan mesthi ana ing sakdhuwuring lumahing banyu sing dhuwur.

Kanthi tembung liya, sawijining pulo ora éntuk kleleb nalika banyu pasang.

Pirsanana uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Dhaptar Pulo ing Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo&oldid=1018472"