Ossétia Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Республикæ Хуссар Ирыстон
Республика Южная Осетия
Gendéra Ossétia Kidul Lambang Ossétia Kidul
(Gendéra) (Lambang)
Peta Georgia nuduhaké lokasi Ossetia Kidul (klawu)
Péta Georgia nuduhaké lokasi Ossétia Kidul (klawu)
Wewengkon Ossetia
Wewengkon Ossétia Kidul
Basa resmi Ossétia
Kutha krajan Tskhinvali
Présidhèn Eduard Djabeevich Kokoity
Perdhana Mentdri Igor Viktorovich Sanakoyev
Wewengkon
 – Total
 – % air

 3.900 km²
 ora diweruhi
Padunung
 – Total
 – Kapadhetan
perk. 2004
 70.000
 18/km²
Kamardikan
 – Proklamasi
 – Kadhaulatan
Saka Géorgia
28 November 1991
ora diakoni
Mata uang Rubel, Lari
Zona wektu UTC +3

Républik Ossétia Kidul (Basa Ossétia: Республикæ Хуссар Ирыстон, Respublikae Xussar Iryston; Basa Rusia: Республика Южная Осетия, Respublika Yuzhnaya Osetiya; Basa Georgia: სამხრეთი ოსეთია, Samkhreti Osetia) iku republik kang kanthi de facto mardika kang dumunung ing wewengkon Géorgia. Kadhaulatan republik iki ora diakoni kanthi internasional. Géorgia ora ngakoni status Ossétia Kidul minangka sawiji entitas dhéwé; pamaréntah Géorgia njenengaké republik ini kanthi jeneng lawas: Samachablo, utawa saiki, wewengkon Tskhinvali (dhasar saka jeneng kutha krajan republik iki). Ossétia Kidul biyèn minangka péranganing wewengkon Géorgia kang diarani Shida Kartli.

Pranala njaba[besut | besut sumber]