Présidhèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Wangun pamaréntahan

Seri iki bagéan saka
seri Pulitik

Dhaptar wangun pamaréntahan

Gapura Pulitikedit

Présidhèn (Latin: prae-sadurungé lan sedere-nglungguhi) iku jeneng kalungguhan kang dipigunakaké kanggo pimpinan siji organisasi, parusahan, pandhidhikan dhuwur, utawa nagara. Wiwitané, istilah iki dipirgunakaké kanggo siji wong kang mimpin acara utawa rapat (ketua); nanging banjur kanthi umum dadi istilah kanggo wong kang duwé kakuwasan èksekutif. Luwih spésifik, istilah "Présidhèn" dipigunakaké kanggo kepala nagara siji républik, kang dipilih kanthi langsung, utawa ora langsung.

Uga delengen[besut | besut sumber]