Portegal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
República Portuguesa
Gendéraning Portegal
Gendéra
Aditamènging Portegal
Aditamèng
Cihnabrawit: 
Gunagita: A Portuguesa
Dunungpenering Portegal
Kuthagara
lan Kutha paling gedhé
Lisabon
JawatbasaPortugis 1
PapréntahanRépublik
Pambentukan
• Banyu (%)
0,5%
Population
• Pikira-kira 2016
10.379.573 (83)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$194,4 miliar (40)
• Saben wong
US$18.503 (39)
ArtacihnaEuro 2 (EUR)
Laladan wektuZona wektu
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+1
Kodhé bèl351
TLD internèt.pt
1. Basa Miranda resmi diakoni ing 29 Januari 1999. 2. Mata uang sadurungé taun 2002 yaiku Escudo.

Républik Portegal yaiku nagara ing Éropa pérangan kidul-kulon. Nagara iki wewatesan karo Sepanyol ing sisih lor lan wétan. Ing sisih kulon wewatesan karo Samodra Atlantik. Saliyané iku, Portegal uga duwé laladan ing Madeira, Azores lan Kapuloan Selvagens. Portegal ngeklaim siji laladan cilik sing jenengé Olivença kang dikuasani déning Sepanyol wiwit Konggrès Wina. Jeneng lawas utawa latin saka nagara iki yaiku Lusitania.

Tembung "Portugis" sok dianggo nyebutaké sing ndunungi utawa wong orang kang asalé saka Portegal. Tembung iki uga sebutan kanggo basa kang dianggo déning bangsa iki. Nagara-nagara penutur basa Portugis sok sinebut nagara-nagara Lusophone.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Éropa

 
Uni Eropah (EU)
Gendéra Uni Eropah

Austria | Belanda | Belgia | Britania Raya | Bulgaria | Ceko | Denmark | Estonia | Finlandia | Jerman | Hongaria | Irlandia | Italia | Latvia | Lituania | Luxemburg | Malta | Perancis | Polandia | Portugal | Rumania | Siprus | Slowakia | Slovenia | Spanyol | Swedia | Yunani