Madeira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta Madeira

Madeira iku pulo lepas pasisir kidul-kulon Portugal lan duwèké nagara iki.

Kapuloan Madeira, wiwitané dikenal minangka Pulo Ungu déning wong Roma, ditemokaké manèh (sacara ora sengaja) déning pelayar Portugis lan dipanggoni déning Portugal ing taun 1418. Saiki tlatah iki minangka wewengkon otonom / region autonomous.

Dumunung ing Samudra Atlantik, watara 360 mil kuloné Maroko, lan 540 mil kidul-kulon Lisbon. Madeira lan Porto Santo minangka pulo-pulo kang dipanggoni.

Kapuloan iki minangka sawijining resort kang populèr sepanjang taun, misuwur bab anggur Madeira, bordiran utawa embroidery artisan, pemandangan lan kembang kang éndah.

Pulo-pulo[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Madeira&oldid=1029678"