Komoro

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Union des Comores
Udzima wa Komori
اتحاد القمر
Motto: Unité, Justice, Progrès
(Perancis: "Persatuan, Keadilan, Kemajuan")
Lagu kabangsanUdzima wa ya Masiwa
Ibu kutha
and largest city
Moroni
Basa resmi Komoro, Arab, Perancis
Pamaréntahan
Kamardikan
 -  Banyu (%) bisa dihiraukan
Pedunung
 -  2005 estimate 671.247 (158)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$1,04 miliar (171)
 -  Per capita US$1.660 (157)
Valuta Franc Komoro (KMF)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 269
Internet TLD .km
Comores

Perserikatan Komoro (nganti taun 2002 diarani Républik Islam Federal Komoro) iku nagara kapuloan ing Samudra Hindia kang mayoritas padunungé meluk agama Islam. Komoro dumunung ing pucuk lor Selat Mozambik, ing antarané Madagaskar lan Mozambik. Wewengkoné dumadi saka 3 pulo utama: Grande Komoro, Anjouan lan Moheli. Jeneng nagara iki asalé saka tembung al-Khamar kang maknané 'pulo bulan cilik'. Kutha krajané ya iku Moroni kang dumunung ing Grande Komoro. Nagara kang jembar wewengkoné luwih cilik tinimbang pulo Alor iki nguculaké dhiri saka panjajahan Perancis taun 1975 lan amarga bédaan agama, sebagéyan kang nganut agama Kristen milih tetep mèlu Perancis.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Komoro ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Komoro&oldid=1052714"