Komoro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Union des Comores
Udzima wa Komori
اتحاد القمر
Gendéra Lambang nagara
Motto: Unité, Justice, Progrès
(Perancis: "Persatuan, Keadilan, Kemajuan")
Antem: Udzima wa ya Masiwa
Kutha krajan
lan paling gedhé
Moroni
Basa resmi Komoro, Arab, Perancis
Papréntahan
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 671.247 (158)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$1,04 miliar (171)
 •  Per kapita US$1.660 (157)
Valuta Franc Komoro (KMF)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 269
TLD Internèt .km
Comores

Perserikatan Komoro (nganti taun 2002 diarani Républik Islam Federal Komoro) iku nagara kapuloan ing Samudra Hindia kang mayoritas padunungé meluk agama Islam. Komoro dumunung ing pucuk lor Selat Mozambik, ing antarané Madagaskar lan Mozambik. Wewengkoné dumadi saka 3 pulo utama: Grande Komoro, Anjouan lan Moheli. Jeneng nagara iki asalé saka tembung al-Khamar kang maknané 'pulo bulan cilik'. Kutha krajané ya iku Moroni kang dumunung ing Grande Komoro. Nagara kang jembar wewengkoné luwih cilik tinimbang pulo Alor iki nguculaké dhiri saka panjajahan Perancis taun 1975 lan amarga bédaan agama, sebagéyan kang nganut agama Kristen milih tetep mèlu Perancis.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Komoro&oldid=1052714"