Mauritania

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
الجمهورية الإسلامية الموريتانية
Al-Jumhuriyah al-Islamiyah al-Muritaniyah
République Islamique de Mauritanie
Motto: Arab: شرف إخاء عدل;
Perancis: Honneur, Fraternité, Justice
(Kahormatan, Persaudaraan, Keadilan)
Lagu kabangsanLagu kabangsan Mauritania
Ibu kutha Nouakchott
18°09′N, 15°58′W]]
Largest city Nouakchott
Basa resmi Arab (resmi), Wolof (nasional), Perancis, Hasaniya, Pular (nasional), Soninke (nasional)
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0.03
Pedunung
 -  2005 estimate 3.086.859 (129)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$4,891 milyar (81)
 -  Per capita US$1.700 (148)
Valuta Ouguiya (MRO)
Zona wektu (UTC0)
 -  Summer (DST)  (UTC0)
Kodhe tilpun 222
Internet TLD .mr
Carte de la Mauritanie

Républik Islam Mauritania iku nagara kang dumunung ing bagéyan kulon-lor Afrika. Pesisiré madhep ka Samudra Atlantik, inga antarané Sahara Kulon ing sisih lor lan Senegal ing sisih kidul. Nagara iki aja diklèrokaké karo nagara kuno Mauretania. Mauritania lan Madagaskar minangka loro nagara kang ora migunakaké sistem baku angka desimal. Kutha krajan kang uga dadi kutha paling gedhé ya iku Nouakchott kang dumunung ing pesisir Atlantik.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Mauritania ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mauritania&oldid=1052679"