Mauritania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
الجمهورية الإسلامية الموريتانية
Al-Jumhuriyah al-Islamiyah al-Muritaniyah
République Islamique de Mauritanie
Gendéra
Motto: Arab: شرف إخاء عدل;
Perancis: Honneur, Fraternité, Justice
(Kahormatan, Persaudaraan, Keadilan)
Antem: Lagu kabangsan Mauritania
Kutha krajan Nouakchott
18°09′N, 15°58′W]]
Kutha paling gedhé Nouakchott
Basa resmi Arab (resmi), Wolof (nasional), Perancis, Hasaniya, Pular (nasional), Soninke (nasional)
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0.03
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 3.086.859 (129)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$4,891 milyar (81)
 •  Per kapita US$1.700 (148)
Valuta Ouguiya (MRO)
Zona wektu (UTC0)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC0)
Kodhé bèl 222
TLD Internèt .mr
Carte de la Mauritanie

Républik Islam Mauritania iku nagara kang dumunung ing bagéyan kulon-lor Afrika. Pesisiré madhep ka Samudra Atlantik, inga antarané Sahara Kulon ing sisih lor lan Senegal ing sisih kidul. Nagara iki aja diklèrokaké karo nagara kuno Mauretania. Mauritania lan Madagaskar minangka loro nagara kang ora migunakaké sistem baku angka desimal. Kutha krajan kang uga dadi kutha paling gedhé ya iku Nouakchott kang dumunung ing pesisir Atlantik.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Mauritania.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mauritania&oldid=1052679"