Mauritania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
الجمهورية الإسلامية الموريتانية
Al-Jumhuriyah al-Islamiyah al-Muritaniyah
République Islamique de Mauritanie
Gendéra
Sesanti: Arab: شرف إخاء عدل;
Prancis: Honneur, Fraternité, Justice
(Kahormatan, Persaudaraan, Keadilan)
Antem: Lagu kabangsan Mauritania
Kutha krajanNouakchott
18°09′N 15°58′W / 18.150°N 15.967°W / 18.150; -15.967]]
Kutha paling gedhé Nouakchott
Basa resmi Arab (resmi), Wolof (nasional), Prancis, Hasaniya, Pular (nasional), Soninke (nasional)
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0.03
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 3.086.859 (129)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$4,891 milyar (81)
 •  Per kapita US$1.700 (148)
Valuta Ouguiya (MRO)
Zona wektu (UTC0)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC0)
Kodhé bèl 222
TLD Internèt .mr
Carte de la Mauritanie

Républik Islam Mauritania iku nagara kang dumunung ing pérangan kulon-lor Afrika. Pesisiré madhep ka Samudra Atlantik, inga antarané Sahara Kulon ing sisih lor lan Senegal ing sisih kidul. Nagara iki aja diklèrokaké karo nagara kuna Mauretania. Mauritania lan Madagaskar minangka loro nagara kang ora migunakaké sistem baku angka desimal. Kutha krajan kang uga dadi kutha gedhé dhéwé ya iku Nouakchott kang dumunung ing pasisir Atlantik.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]