Tanzania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jamhuri ya Muungano wa Tanzania
Gendéra Lambang nagara
Motto: Uhuru na Umoja
(Swahili: "Persatuan lan Kabebasan")
Antem: Mungu ibariki Afrika
Kutha krajan Dodoma (Dar es Salaam)
Kutha paling gedhé Dar es Salaam
Basa resmi Swahili, Inggris
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 6,2%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 37.956.371 (33)
 •  Cacah sirah 2000 35.922.454
GDP  (PPP) Rantaman 2003
 •  Gunggung US$21.9131 (97)
 •  Per kapita US$611 (165)
Valuta Shilling (TZS)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 2552
TLD Internèt .tz
1. Mung nyakup Tanzania dharatan.
2. 007 saka Kenya lan Uganda.

Persatuan Républik Tanzania (basa Swahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania) iku sawijiné nagara ing bagéyan wétan Afrika, ya iku ing pesisir wétan. Nagara iki wewatesan karo Kenya lan Uganda ing sisih lor; Rwanda, Burundi lan Républik Dhémokratis Kongo ing sisih kulon; Zambia, Malawi lan Mozambik ing sisih kidul; lan Samudra Hindia ing sisih wétan.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tanzania&oldid=1052603"