Tanzania

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jamhuri ya Muungano wa Tanzania
Motto: Uhuru na Umoja
(Swahili: "Persatuan lan Kabebasan")
Lagu kabangsanMungu ibariki Afrika
Ibu kutha Dodoma (Dar es Salaam)
Largest city Dar es Salaam
Basa resmi Swahili, Inggris
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 6,2%
Pedunung
 -  2006 estimate 37.956.371 (33)
 -  2000 census 35.922.454
PDB (KKB) 2003 estimate
 -  Total US$21.9131 (97)
 -  Per capita US$611 (165)
Valuta Shilling (TZS)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST)  (UTC+3)
Kodhe tilpun 2552
Internet TLD .tz

Persatuan Republik Tanzania (basa Swahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania) kuwi sawijiné negara ing bagéyan wétan Afrika, yakuwi ing pesisir wétan. Negara iki wewatesan karo Kenya lan Uganda ing sisih lor; Rwanda, Burundi lan Republik Demokratis Kongo ing sisih kulon; Zambia, Malawi lan Mozambik ing sisih kidul; lan Samudra Hindia ing sisih wétan.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Tanzania ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tanzania&oldid=816153"