Sudan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
جمهورية السودان
Jumhuriyyah as-Sudan
Gendéra Lambang nagara
Motto: Al-Nasr Lana (basa Arab: Kamenangan duwéke kita)
Antem: Nahnu Jundullah Jundulwathan ("Kita iku Pasukan Pangéran lan Lemah Kita")
Kutha krajan
lan paling gedhé
Khartoum
Basa resmi Arab
Papréntahan Rezim otoriter
Kamardikan
 •  Banyu (%) 5%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 31.700.000 (32)
 •  Cacah sirah ? ora ana
GDP  (PPP) Rantaman 2003
 •  Gunggung 68.628 (61)
 •  Per kapita 2.046 (126)
Valuta Dinar Sudan (SDD)
Wilayat wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST) ora ana (UTC+3)
Kodhé bèl 249
TLD Internèt .sd

Républik Sudan iku sawiji nagara ing Afrika wétan-lor kang dadi nagara paling gedhé ing Afrika lan kerep isih dianggep bagéyan saka Timur Tengah. Kutha krajané ya iku Khartoum.

Sudan wewatesan karo Mesir ing sisih lor, Eritrea lan Ethiopia ing sisih wétan, Kenya lan Uganda ing kidul-wétan, Kongo lan Républik Afrika Tengah ing kidul-kulon, Chad ing sisih kulon, lan Libya ing kulon-lor.

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sudan&oldid=1052609"