Sudan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
جمهورية السودان
Jumhuriyyah as-Sudan
Motto: Al-Nasr Lana (basa Arab: Kamenangan duwéke kita)
Lagu kabangsanNahnu Jundullah Jundulwathan ("Kita iku Pasukan Pangéran lan Lemah Kita")
Ibu kutha
and largest city
Khartoum
Basa resmi Arab
Pamaréntahan Rezim otoriter
Kamardikan
 -  Banyu (%) 5%
Pedunung
 -  2006 estimate 31.700.000 (32)
 -  ? census ora ana
PDB (KKB) 2003 estimate
 -  Total 68.628 (61)
 -  Per capita 2.046 (126)
Valuta Dinar Sudan (SDD)
Zona wektu (UTC+3)
 -  Summer (DST) ora ana (UTC+3)
Kodhe tilpun 249
Internet TLD .sd

Républik Sudan iku sawiji nagara ing Afrika wétan-lor kang dadi nagara paling gedhé ing Afrika lan kerep isih dianggep bagéyan saka Timur Tengah. Kutha krajané ya iku Khartoum.

Sudan wewatesan karo Mesir ing sisih lor, Eritrea lan Ethiopia ing sisih wétan, Kenya lan Uganda ing kidul-wétan, Kongo lan Républik Afrika Tengah ing kidul-kulon, Chad ing sisih kulon, lan Libya ing kulon-lor.

Delengen uga[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sudan&oldid=1052609"