Ghana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Républik Ghana
Republic of Ghana
Gendéra Lambang nagara
Motto: "Freedom and Justice"
Antem: 
Pernah  Ghana  (dark green)
Pernah  Ghana  (dark green)
Kutha krajan Accra
5°33′N 0°12′W / 5.550°N 0.200°W / 5.550; -0.200
Basa resmi Inggris[2][3]
Basa nasional
Golongan ètnik (2010[3][4])
Nationality and
Citizenship
Paspor Ghana
Papréntahan Républik konstitusional
présidhènsial manunggal
 •  Présidhèn John Dramani Mahama
 •  Wakil Présidhèn Kwesi Amissah-Arthur
Bebadan pranatan Parlemèn
Kamardikan saka Britania Raya
 •  Declared 6 Mareh 1957 
 •  Realm 6 Maret 1957 – 1 Juli 1960 
 •  Républik 1 Juli 1960 
 •  Konstitusi saiki 28 April 1992 
Laladan
 •  Gunggung 238.535 km2 (82)
92.099 sq mi
 •  Banyu (%) 4.61 (11,000 km2 / 4,247 mi2)
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2014 Increase 27,043,093[5] (45)
 •  Cacah sirah 2010 24,2 yuta[6]
 •  Karapetan 101.5/km2 (103)
258,8/sq mi
GDP  (PPP) Rantaman 2016
 •  Gunggung $121,074 milyar[7] (70)
 •  Per kapita $4.390[7] (126)
GDP  (nominal) Rantaman 2016
 •  Gunggung $38,171 milyar[7] (69)
 •  Per kapita $1.384[7] (126)
Gini (2006) 42.8[8]
sedhengan
HDI (2014) Increase 0.579[9]
sedhengan · 140
Valuta Ghana cedi (GH₵) (GHS)
Zona wektu GMT (UTC+0)
Nyetir ing tengen
Kodhé bèl +233
TLD Internèt .gh

Ghana, resmine Républik Ghana (Basa Inggris: Republic of Ghana), iku nagara ing Afrika. Ghana diwatesi karo Panté Gadhing ing sisih kulon, Burkina Faso ing sisih lor, Togo ing sisih wétan lan Lempongan Guinea lan Samudra Atlantik ing sisih kidul. Kutha krajané ya iku Accra. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 27.043.093 lan jembaré ana 238.535 km².

Réferénsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Emefa.myserver.org". Dijupuk 21 December 2010. 
  2. ^ "Welcome". Government of Ghana. 2013. Dijupuk 5 June 2013. The Ghanaian Government states that English is the official language. It is being widely used in business, law, and government documents, as well being taught throughout schools as a medium of instruction. For the official percentage of English language speakers in Ghana see List of countries by English-speaking population 
  3. ^ a b "Ghana – 2010 Population and Housing Census" (PDF). Government of Ghana. 2010. Dijupuk 1 June 2013. 
  4. ^ "People > Ethnic groups: Countries Compared". NationMaster. Dijupuk 22 July 2014. 
  5. ^ "Population projection by sex, 2010 to 2014, National". Ghana Statistical Service. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 3 August 2014. Dijupuk 3 August 2014. 
  6. ^ Antoinette I. Mintah (2010). "2010 Provisional Census Results Out". 4 February 2011. Population Division, Ghana Government. Diarsip saka sing asli ing 15 June 2011. Dijupuk 7 February 2011. 
  7. ^ a b c d "Ghana". International Monetary Fund. 
  8. ^ "GINI index – World Bank". World Bank. Dijupuk 15 December 2014. 
  9. ^ "2015 Human Development Report" (PDF). United Nations Development Programme. 2015. Dijupuk 15 December 2015. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ghana&oldid=1082976"