Kamerun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
République du Cameroun
Republic of Cameroon
Gendéra Lambang nagara
Motto: Paix, Travail, Patrie / Peace, Work, Fatherland
(Prancis, Inggris: "Bedhamên, Pakaryan, Praja")
Antem: Chant de Ralliement
Kutha krajan Yaounde
Largest city Douala
Basa resmi Prancis, Inggris
Papréntahan Républik
 •  Présidhèn Paul Biya
 •  Perdana Mentri Philémon Yang
Kamardikan
 •  Banyu (%) 1,3%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 17.090.077 (59)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$37,77 milyar (81)
 •  Per kapita US$2.176 (140)
Valuta Franc CFA (XAF)
Wilayat wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+1)
Kodhé bèl 237
TLD Internèt .cm

Kamerun iku nagara ing Afrika. Kutha krajané ya iku Yaoundé. Nagara iki nduwé padunung kurang luwih 17 yuta jiwa lan jembaré ana 475.440 km².


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kamerun&oldid=1052769"