Mangsa katiga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mangsa katiga utawa mangsa katelu iku mangsa garing. Ing mangsa iki ora ana udan. Sanadyan mangkono, mangsa iki ora sumuk banget amarga kanginan angin wétan. Mangsa katiga iku tiba ing sasi Juli lan Agustus Masehi. Ing mangsa katiga iku para sadulur tani ora padha nandur pari, amarga sawahé ora ana banyu. Apa manèh ing Blora lan tlatah liya sing sawahé wujud sawah tadhah udan, yèn mangsa katiga sawahé padha bera utawa ora ditanduri apa-apa amarga ora ana banyu kanggo nyiram tuwuhan.

Uga delengen[besut | besut sumber]