Mali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
République du Mali
Gendéra Lambang nagara
Motto: Un Peuple, Un But, Une Foi
(Perancis: "Siji Rakyat, Siji Tujuan, Siji Kapercayaan")
Antem: Pour l'Afrique et pour toi, Mali
Kutha krajan
lan paling gedhé
Bamako
Basa resmi Perancis
Papréntahan Républik parlementer
Kamardikan
 •  Banyu (%) 1,6%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 11.716.829 (68)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung US$13,53 miliar (127)
 •  Per kapita US$1.084 (166)
Valuta Franc CFA (XOF)
Kodhé bèl 223
TLD Internèt .ml

Républik Mali (basa Perancis: République du Mali) iku nagara kang kakurung dharatan (landlocked) ing Afrika Kulon, sadurungé minangka jajahan Perancis. Nagara paling gedhé kaloro ing Afrika Barat iki wewatesan karo Aljazair ing sisih lor, Niger ing sisih wétan, Burkina Faso lan Pasisir Gadhing ing sisih kidul, Guinea ing kulon-lor, sarta Mauritania ing sisih kulon. Tapel watesé ing sisih lor memanjang ka tengahing segara wedhi Sahara. Mayoritas padunungé manggon ing wewengkon kidul, kang ana kali Niger lan Senegal. Nagara kang biyèn jenengé Sudan Perancis iki njupuk jenengé saka Kakaisaran Mali.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mali&oldid=1052678"