Bamako

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bamako
Kutha krajan
Sesawangan Bamako
Sesawangan Bamako
Bamako di Sungai Nigeria
Bamako di Sungai Nigeria
Nagara  Mali
Region Distrik kutha krajan Bamako
Cercle Bamako
Pembagéan adminsitratif
Pepréntahan
 • Jinis Distrik Capitol
 • Distrik Marie du Adama Sangaré[4]
Laladan
 • Gunggung 97 sq mi (252 km2)
Élevasi[5] 1,150 ft (350 m)
Cacah warga (1 April 2009)(Census, provisional)
 • Gunggung 1.809.106
Zona wektu Coordinated Universal Time (UTC-0)
Peta Mali nuduhaké lokasi Bamako

Bamako iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Mali. Bamako dumunung ing pinggir Kali Niger, ing sisih kulon-lor nagara mau. Kutha iki minangka punjer administratif Mali, lan minangka punjer perdagangan regional kang wigati. Sing ndunungi ana 1.290.000 jiwa (2004).

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ a b http://www.essor.gov.ml/jour/cgi-bin/view_article.pl?id=21984
  2. ^ a b http://www.essor.gov.ml/jour/cgi-bin/view_article.pl?id=21982
  3. ^ a b http://www.essor.gov.ml/jour/cgi-bin/view_article.pl?id=21983
  4. ^ Coupe du Maire du District : Le Stade reçoit son trophée. L'Essor, 24 September 2008
  5. ^ http://population.mongabay.com/population/mali/2460596/bamako