N'Djamena

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
N'Djamena
نجامينا Nijāmīnā
Downtown N'Djamena
Downtown N'Djamena
Coat of arms of N'Djamena
Coat of arms
Nagara  Chad
Region N'Djamena
Élevasi 978 ft (298 m)
Cacah warga (2009)
 • Gunggung 993.492
Zona wektu +1
Pusat kutha N'Djamena.

N'Djamena (/[unsupported input]nəˈmnə/; Arab: نجامينا‎‎ Nijāmīnā) minangka kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing nagara Chad, sawijining nagara ing Afrika Tengah sing kakurung déning dharatan. N'Djamena dunungé ana ing 12°6'47" Lintang Lor lan 15°2'57" Bujur Wétan, ing patemon Kali Chari lan Kali Logone.[1] Kutha iki dunungé ing pawatesan karo nagara Kamerun, ya iku ing sabrangé kutha Kousséri. Ana kreteg sing ngubungaké N'Djamena lan Kousséri.

Kutha N'Djamena iku tetep dadi pusat aktivitas ékonomi ing Chad, sanajan akèh konflik antar masarakat lan paprangan karo para pambrontak ing kana.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Zeleza, Tiyambe; Dickson Eyoh (2003). Encyclopedia of twentieth-century African history. Taylor & Francis. k. 379. ISBN 9780415234795.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthor= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]