N'Djamena

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
N'Djamena
نجامينا Nijāmīnā
Downtown N'Djamena
Downtown N'Djamena
Coat of arms of N'Djamena
Coat of arms
Nagara Chad
RegionN'Djamena
Élepasi978 ft (298 m)
Cacah warga (2009)
 • Gunggung993.492
Zona wektu+1
Pusat kutha N'Djamena.

N'Djamena (/[unsupported input]nəˈmnə/; Arab: نجامينا‎‎ Nijāmīnā) minangka kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing nagara Chad, siji nagara ing Afrika Tengah kang kakurung déning dharatan. N'Djamena dunungé ana ing 12°6'47" Lintang Lor lan 15°2'57" Bujur Wétan, ing patemon Kali Chari lan Kali Logone.[1] Kutha iki dunungé ing pawatesan karo nagara Kamerun, ya iku ing sabrangé kutha Kousséri. Ana kreteg kang ngubungaké N'Djamena lan Kousséri.

Kutha N'Djamena iku tetep dadi pusat aktivitas ékonomi ing Chad, sanajan akèh konflik antar masarakat lan paprangan karo para pambrontak ing kana.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. a b Zeleza, Tiyambe; Dickson Eyoh (2003). Encyclopedia of twentieth-century African history. Taylor & Francis. k. 379. ISBN 9780415234795.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthor= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]