N'Djamena

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
N'Djamena
نجامينا Nijāmīnā
Downtown N'Djamena
Downtown N'Djamena
Coat of arms of N'Djamena
Coat of arms
N'Djamena is located in Chad
N'Djamena
Lokasi di Chad
Coordinates: 12°6′47″N 15°2′57″E / 12.11306°L 15.04917°W / 12.11306; 15.04917
Nagara Flag of Chad Chad
Region N'Djamena
Elevation 978 ft (298 m)
Population (2009)
 • Total 993.492
Time zone +1
Pusat kutha N'Djamena.

N'Djamena (play /ɪnəˈmnə/; Basa Arab: نجاميناNijāmīnā) minangka kutha krajan lan kutha paling gedhé ing nagara Chad, sawijining nagara ing Afrika Tengah sing kakurung déning dharatan. N'Djamena dunungé ana ing 12°6'47" Lintang Lor lan 15°2'57" Bujur Wétan, ing patemon Kali Chari lan Kali Logone.[1] Kutha iki dunungé ing pawatesan karo nagara Kamerun, ya iku ing sabrangé kutha Kousséri. Ana kreteg sing ngubungaké N'Djamena lan Kousséri.

Kutha N'Djamena iku tetep dadi pusat aktivitas ékonomi ing Chad, sanajan akèh konflik antar masarakat lan paprangan karo para pambrontak ing kana.[1]

Réferènsi[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b Zeleza, Tiyambe; Dickson Eyoh (2003). Encyclopedia of twentieth-century African history. Taylor & Francis. p. 379. ISBN 9780415234795.  Cite uses deprecated parameter |coauthor= (help)

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=N%27Djamena&oldid=969121"