Liberia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Republic of Liberia
Gendéra
Motto: The love of liberty brought us here
(Inggris: "Tresna marang kabebasan bakal nggawa kita mréné")
Antem: All Hail, Liberia, Hail!
Kutha krajan
lan paling gedhé
Monrovia
Basa resmi Inggris
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 13,5%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 3.482.211 (127)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$2,9 miliar (160)
 •  Per kapita US$900 (178)
Valuta Dolar[1] (LRD)
Kodhé bèl 231
TLD Internèt .lr
^  (Dolar AS uga asring dipigunakaké)

Républik Liberia iku nagara ing pesisir kulon Afrika kang wewatesan karo Sierra Leone, Guinea, lan Pasisir Gadhing. Pungkasan iki Liberia ing Liberia kadadéyan perang sadulur kaping pidho, ya iku taun (19891996 lan 19992003) kang ndadèkaké atusan éwon padunungé ngungsi saéngga ngrusak ékonomi Liberia.

Ekonomi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Ekonomi Liberia

Ekonomi Liberia gumantung marang ekspor wiji wesi. Sadurungé taun 1990 Liberia uga ngekspor karèt. Perang sedulur kang suwé wis ngrusak nfrastruktur nagara, lan Liberia dadi gumantung banget marang bantuan manca nagara. Taun 2005 nagara iki ndarbèni tingkat pangangguran 85%, paling èlèk sadonya.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Liberia&oldid=1105450"