Éritréa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
ሃግሬ ኤርትራ
Hagere Ertra
Patakaning Éritréa
Pataka
Cihnabrawit: 
Gunagita: Ertra, Ertra, Ertra
Dunungpenering Éritréa
Kuthagara
lan brehakutha
Asmara
JawatbasaTigrigna, Arab, Inggris
PapréntahanPamaréntahan sakwetara
Isaias Afewerki
Kamardhikan
• Banyu (%)
dapat dihiraukan
Population
• Pikira-kira 2005
4.561.599 (115)
• Cacahjiwa 2002
4.298.269
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$4,11 miliar (158)
• Saben wong
US$909 (177)
ArtacihnaNakfa (ERN)
Laladan wektuUTC+3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+3
Durawadasandi291
Nagarasandigreha.er
Eritrea Train Mountain Tunnel.jpg

Éritréa iku nagara ing bawana Afrika. Kutha krajan nagara iki yaiku Kutha Asmara. Nagara iki sing ndunungi … jiwa lan jembaré ana … km2.

Eritrea iku sempalaning nagara Etiopia lan lagi mardika ing taun 1993. Sawisé Eritrea mardika, Etiopia ora nduwé pasisir manèh.