Niger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
République du Niger
Pitakaning Niger
Flag
Coat of arms of Niger
Coat of arms
Motto: Fraternité, Travail, Progrès
(Prancis: "Paseduluran, Kerja, Kamajuan")
Anthem: La Nigerienne
Location of Niger
Capital
and largest city
Niamey
Official languagesPrancis
GovernmentRépublik
Kamardikan
• Water (%)
0,02%
Population
• 2006 estimate
11.665.937 (69)
GDP (PPP)2005 estimate
• Total
US$10,53 miliar (134)
• Per capita
US$865 (180)
CurrencyFranc CFA (XOF)
Time zoneUTC+1
• Summer (DST)
UTC+1
Calling code227
Internet TLD.ne
thumb

Républik Niger iku nagara kang kakurung déning dharatan (landlocked) ing pérangan kulon Afrika. Niger wewatesan karo Nigeria lan Benin ing sisih kidul; Mali ing sisih kulon; Aljazair lan Libya ing sisih lor; lan Chad inhg sisih wétan. Jeneng nagara iki dijupuk saka jenengé Kali Niger. Kutha krajané yaiku Niamey.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]