Niger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
République du Niger
Gendéra Lambang nagara
Motto: Fraternité, Travail, Progrès
(Prancis: "Paseduluran, Kerja, Kamajuan")
Antem: La Nigerienne
Kutha krajan
lan paling gedhé
Niamey
Basa resmi Perancis
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0,02%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 11.665.937 (69)
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$10,53 miliar (134)
 •  Per kapita US$865 (180)
Valuta Franc CFA (XOF)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+1)
Kodhé bèl 227
TLD Internèt .ne
thumb

Républik Niger iku nagara kang kakurung déning dharatan (landlocked) ing bagéyan kulon Afrika. Niger wewatesan karo Nigeria lan Benin ing sisih kidul; Mali ing sisih kulon; Aljazair lan Libya ing sisih lor; lan Chad inhg sisih wétan. Jeneng nagara iki dijupuk saka jenengé Kali Niger. Kutha krajané ya iku Niamey.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Niger&oldid=1052648"