La Nigerienne

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

La Nigerienne iku lagu kabangsané Niger.

Ing tanggal 21 November 2019, Presiden Republik Mahamadou Issoufou ngumumake manawa dheweke mutusake kanggo ngganti utawa malah ngganti lagu kebangsaan. Panitia sing dipimpin Perdana Menteri Birgi Rafini "dideleng babagan refleksi lagu saiki kanthi menehi koreksi" lan "yen bisa nemokake lagu anyar sing nanggapi konteks Niger saiki". Digawe ing taun 2018, kasusun saka pirang-pirang anggota Pamrentahan lan udakara limalas "ahli sing ngalami nulis lan komposisi musik".

Kanggo Assamana Malam Issa, Menteri Renaissance Budaya, "Kita kudu nemokake pujian sing bisa nggalih pedunung, dadi kanggo kita jinis perang perang kanggo ndemek serat patriotik kita".

Tèks[besut | besut sumber]

Alihbasa[besut | besut sumber]