Lagu kabangsan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Lagu kabangsan iku lagu sing didadèkaké simbul siji nagara utawa laladan. Lagu kabangsan racaké diatur déning ukum, nanging ora mesthi. Tuladhané lagu kabangsan Britania Raya God Save The Queen.

Bédané lagu kabangsan karo lagu patriotik ya iku yèn lagu kabangsan dikukuhaké kanthi resmi dadi simbul siji bangsa utawa nagara. Saliyané iku lagu kabangsan racaké mung siji waé ing sajeroning nagara.

Uga delengen[besut | besut sumber]