Bénin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Benin)
République du Bénin
Gendéra Lambang nagara
Motto: Fraternité, Justice, Travail
(Perancis: "Persaudaraan, Keadilan, Karya")
Antem: L'Aube Nouvelle
Kutha krajan Porto Novo, Cotonou1
Kutha paling gedhé Cotonou
Basa resmi Prancis
Papréntahan Dhémokrasi présidhènsial
 •  Présidhèn Yayi Boni
Kamardhikaan
 •  Banyu (%) 1,8%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 6.769.914 (93)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung US$7,91 miliar (141)
 •  Per kapita US$1.094 (174)
Valuta Franc (XOF)
Zona wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+1)
Kodhé bèl 229
TLD Internèt .bj
1 Kutha krajan administratif

Bénin iku nagara ing Afrika Kulon.Biyen nduwèni misuwur kanthi jeneng Dahomey.Nagara Benin nduwèni tapel wates déning Togo lan sisih kulon Nigeria sisih wétan, lan Burkina Faso seta Niger ing sisih lor. Bénin iku uga siji-sijiné nagara sing ngakoni Republik Maluku Kidul.

Sajarah[besut | besut sumber]

Krajaan Afrika Dahomey madeg ing Benin wiwit abad ka-17, karajan panguasa déning oba,misuwur kanthi tapel wates Benin ing mangsa saiki, sajroning wewengkon Afrika Kulon.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bénin&oldid=1120702"