Benin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
République du Bénin
Gendéra Lambang nagara
Motto: Fraternité, Justice, Travail
(Perancis: "Persaudaraan, Keadilan, Karya")
Antem: L'Aube Nouvelle
Kutha krajan Porto Novo, Cotonou1
Largest city Cotonou
Basa resmi Prancis
Papréntahan Dhémokrasi présidhènsial
 •  Présidhèn Yayi Boni
Kamardhikaan
 •  Banyu (%) 1,8%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 6.769.914 (93)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung US$7,91 miliar (141)
 •  Per kapita US$1.094 (174)
Valuta Franc (XOF)
Wilayat wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+1)
Kodhé bèl 229
TLD Internèt .bj
1 Kutha krajan administratif

Benin iku nagara ing Afrika Kulon.Biyen nduwèni misuwur kanthi jeneng Dahomey.Nagara Benin nduwèni tapel wates déning Togo lan sisih kulon Nigeria sisih wétan, lan Burkina Faso seta Niger ing sisih lor

Sajarah[besut | besut sumber]

Krajaan Afrika Dahomey madeg ing Benin wiwit abad ka-17, krajaan panguasa déning oba,misuwur kanthi tapel wates Benin ing mangsa saiki, sajroning wewengkon Afrika Kulon.


Uni Afrika

Aljazair · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Kamerun · Tanjung Verde · Republik Afrika Tengah · Chad · Komoro · Republik Demokratis Kongo · Republik Kongo · Côte d'Ivoire · Djibouti · Mesir · Eritrea · Ethiopia · Guinea Khatulistiwa · Gabon · Gambia · Ghana · Guinea · Guinea-Bissau · Kenya · Lesotho · Liberia · Libya · Madagaskar · Malawi · Mali · Mauritania · Mauritius · Mozambik · Namibia · Niger · Nigeria · Rwanda · Republik Demokratik Arab Sahrawi · Sao Tome lan Príncipe · Senegal · Seychelles · Sierra Leone · Somalia · Republik Afrika Kidul · Sudan · Swaziland · Tanzania · Togo · Tunisia · Uganda · Zambia · Zimbabwe


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Benin&oldid=1051770"