Benin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
République du Bénin
Motto: Fraternité, Justice, Travail
(Perancis: "Persaudaraan, Keadilan, Karya")
Lagu kabangsanL'Aube Nouvelle
Ibu kutha Porto Novo, Cotonou1
Largest city Cotonou
Basa resmi Prancis
Pamaréntahan Demokrasi présidhènsial
 -  Présidhèn Yayi Boni
Kamardhikaan
 -  Banyu (%) 1,8%
Pedunung
 -  2006 estimate 6.769.914 (93)
 -  - census -
PDB (KKB) 2004 estimate
 -  Total US$7,91 miliar (141)
 -  Per capita US$1.094 (174)
Valuta Franc (XOF)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+1)
Kodhe tilpun 229
Internet TLD .bj

Benin iku sawijining negara ing Afrika Kulon.Biyen ndhuweni misuwur kanthi jeneng Dahomey.Negara Benin ndhuweni tapel wates déning Togo lan sisih kulon Nigeria sisih wétan, lan Burkina Faso seta Niger ing sisih lor

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Krajaan Afrika Dahomey madeg ing Benin wiwit abad ka-17, krajaan panguasa déning oba,misuwur kanthi tapel wates Benin ing mangsa saiki, sajroning wewengkon Afrika Kulon.


Uni Afrika

Aljazair · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Kamerun · Tanjung Verde · Republik Afrika Tengah · Chad · Komoro · Republik Demokratis Kongo · Republik Kongo · Côte d'Ivoire · Djibouti · Mesir · Eritrea · Ethiopia · Guinea Khatulistiwa · Gabon · Gambia · Ghana · Guinea · Guinea-Bissau · Kenya · Lesotho · Liberia · Libya · Madagaskar · Malawi · Mali · Mauritania · Mauritius · Mozambik · Namibia · Niger · Nigeria · Rwanda · Republik Demokratik Arab Sahrawi · Sao Tome lan Príncipe · Senegal · Seychelles · Sierra Leone · Somalia · Republik Afrika Kidul · Sudan · Swaziland · Tanzania · Togo · Tunisia · Uganda · Zambia · Zimbabwe


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Benin&oldid=812633"