Républik Afrika Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
République Centrafricaine
Ködörösêse tî Bêafrîka
Gendéra Lambang nagara
Motto: Unité, Dignité, Travail
(basa Prancis: Manunggal, Kamulyan, Pagawéyan)
Antem: La Renaissance
Kutha krajan
lan paling gedhé
Bangui
Basa resmi Prancis, Sango
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) 0%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2003 3.683.538 (124)
GDP  (PPP) Rantaman 2004
 •  Gunggung $4,7 milyar (152)
 •  Per kapita 1.163 (163)
Valuta Franc CFA (XAF)
Wilayat wektu (UTC+1)
 •  Mangsa Panas (DST) — (UTC+1)
Kodhé bèl 236
TLD Internèt .cf

Républik Afrika Tengah iku nagara ing Afrika sing ora nduwé pasisir. Nagara iki mawatesan karo Chad ing sisih lor, Sudan ing sisih wétan, Républik Kongo lan Républik Dhemokratik Kongo ing kidul, lan Kamerun ing kulon.

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)