Republik Afrika Tengah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
République Centrafricaine
Ködörösêse tî Bêafrîka
Motto: Unité, Dignité, Travail
(basa Prancis: Manunggal, Kamulyan, Pagawéyan)
Lagu kabangsanLa Renaissance
Ibu kutha
and largest city
Bangui
Basa resmi Prancis, Sango
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0%
Pedunung
 -  2003 estimate 3.683.538 (124)
PDB (KKB) 2004 estimate
 -  Total $4,7 milyar (152)
 -  Per capita 1.163 (163)
Valuta Franc CFA (XAF)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST) — (UTC+1)
Kodhe tilpun 236
Internet TLD .cf

Republik Afrika Tengah iku sawijining negara ing Afrika sing ora nduwé pasisir. Negara iki mawatesan karo Chad ing sisih lor, Sudan ing sisih wétan, Republik Kongo lan Republik Dhemokratik Kongo ing kidul, lan Kamerun ing kulon.

Mangga Pirsani[sunting | sunting sumber]


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)