Républik Afrika Tengah

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
République Centrafricaine
Ködörösêse tî Bêafrîka
Motto: Unité, Dignité, Travail
(basa Prancis: Manunggal, Kamulyan, Pagawéyan)
Lagu kabangsanLa Renaissance
Ibu kutha
and largest city
Bangui
Basa resmi Prancis, Sango
Pamaréntahan Républik
Kamardikan
 -  Banyu (%) 0%
Pedunung
 -  2003 estimate 3.683.538 (124)
PDB (KKB) 2004 estimate
 -  Total $4,7 milyar (152)
 -  Per capita 1.163 (163)
Valuta Franc CFA (XAF)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST) — (UTC+1)
Kodhe tilpun 236
Internet TLD .cf

Républik Afrika Tengah iku nagara ing Afrika sing ora nduwé pasisir. Nagara iki mawatesan karo Chad ing sisih lor, Sudan ing sisih wétan, Républik Kongo lan Républik Dhemokratik Kongo ing kidul, lan Kamerun ing kulon.

Mangga Pirsani[besut | besut sumber]


Bawana-bawana ing Donya
Asia | Afrika | Amerika: Amérika Lèr - Amérika Kidul | Antartika | Eropah | Australia

(Kapuloan Pasifik ing Oseania mboten mlebet bagéyan saking bawana pundi kémawon)