Pongol Verdé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Tanjung Verde)
República de Cabo Verde
Gendéra Lambang nagara
Motto: Unidade, Trabalho, Progresso
(Basa Portugis: Persatuan, Pegawéan, lan Kamajuan)
Antem: Cântico da Liberdade
Kutha krajan Praia
Largest city Praia
Basa resmi Portugis lan sanga kreole Portugis
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) ~0,1%
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 420.901 (165)
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$30,55 miliar (158)
 •  Per kapita US$6.418 (92)
Valuta Escudo Tanjung Verde (CVT)
Wilayat wektu (UTC-1)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC-1)
Kodhé bèl 238
TLD Internèt .cv

Pongol Verdé (basa Portugis: Cabo Verde) iku nagara republik kang dumunung ing ranté kapuloan ing Samudra Atlantik Lor, saka pesisir kulon Afrika.

Pulo-pulo kang sadurungé ora ana padunungé mau ditemokaké lan dijajah déning bangsa Portugis ing abad ka-15; sabanjuré dadi pusat perdagangan budak-budak Afrika. Akèh-akèhé padunung Tanjung Verde ya iku keturunan saka kaloro klompok mau.

"Tanjung Verde" dijenengké adhedhasar tembung Cap-Vert, saiki ana ing Senegal, titik paling kulon Afrika.


Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Pongol Verdé ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pongol_Verdé&oldid=1052685"