Tanjung Verde

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
República de Cabo Verde
Motto: Unidade, Trabalho, Progresso
(Bahasa Portugis: Persatuan, Pegawéan, lan Kamajuan)
Lagu kabangsanCântico da Liberdade
Ibu kutha Praia
Largest city Praia
Basa resmi Portugis lan sanga kreole Portugis
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) ~0,1%
Pedunung
 -  2006 estimate 420.901 (165)
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$30,55 miliar (158)
 -  Per capita US$6.418 (92)
Valuta Escudo Tanjung Verde (CVT)
Zona wektu (UTC-1)
 -  Summer (DST)  (UTC-1)
Kodhe tilpun 238
Internet TLD .cv

Tanjung Verde (basa Portugis: Cabo Verde) kuwi sawijining negara republik kang dumunung ing ranté kapuloan ing Samudra Atlantik Lor, saka pesisir kulon Afrika.

Pulo-pulo kang sadurungé ora ana pedunungé mau ditemokaké lan dijajah déning bangsa Portugis ing abad ka-15; sabanjuré dadi pusat perdagangan budak-budak Afrika. Akèh-akèhé pedunung Tanjung Verde yakuwi keturunan saka kaloro klompok mau.

"Tanjung Verde" dijenengké adhedhasar tembung Cap-Vert, saiki ana ing Senegal, titik paling kulon Afrika.


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Tanjung Verde ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tanjung_Verde&oldid=819999"