Libèria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Republic of Liberia
Patakaning Liberia
Pataka
Cihnabrawit: The love of liberty brought us here
(Inggris: "Tresna marang kabebasan bakal nggawa kita mréné")
Gunagita: All Hail, Liberia, Hail!
Dunungpenering Liberia
Kuthagara
lan brehakutha
Monrovia
JawatbasaInggris
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
13,5%
Population
• Pikira-kira 2005
3.482.211 (127)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$2,9 miliar (160)
• Saben wong
US$900 (178)
ArtacihnaDolar[1] (LRD)
Durawadasandi231
Nagarasandigreha.lr
^ (Dolar AS uga asring dipigunakaké)

Républik Liberia iku nagara ing pasisir kulon Afrika kang wewatesan karo Sierra Leone, Guinea, lan Pasisir Gadhing. Pungkasan iki Liberia ing Liberia kadadéan perang sadulur kaping pidho, yaiku taun (19891996 lan 19992003) kang ndadèkaké atusan éwon sing ndunungi ngungsi saéngga ngrusak ékonomi Liberia.

Ékonomi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Ékonomi Liberia

Ékonomi Liberia gumantung marang ekspor wiji wesi. Sadurungé taun 1990 Liberia uga ngekspor karèt. Perang sadulur kang suwé wis ngrusak nfrastruktur nagara, lan Liberia dadi gumantung banget marang bantuan manca nagara. Taun 2005 nagara iki ndarbèni tingkat pangangguran 85%, paling èlèk sadonya.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]