Dolar AS

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dhuwit kertas 20 dolar AS saka ngarep.

Dolar AS iku valuta resmi Amérika Sarékat. Dolar AS uga dipigunaaké kanthi wiyar ing donya internasional minangka kurs cadangan devisa sanjabané AS.

Panerbitan dhuwit dolar AS dikontrol déning sistem perbankan Federal Reserve. Simbol sing paling umum dipigunakan kanggo dolar AS ya iku lambang dolar ($). Kodhe ISO 4217 kanggo dolar AS ya iku USD; dolar AS uga dirujuk minangla US$ déning Dana Monetèr Internasional.

AS iku salah sasiji saka akèh nagara kang migunakaké valuta kanthi jeneng dolar. Sapérangan nagara liyané migunakaké dolar AS minangka valuta resminé, lan akèh liyané sing ngantuki dipigunaaké ing kapasitas legal de facto. Priksanana dolar.

Tembung buck lumrahé dipigunaaké déning wong Amérika kanggo ngrujuk marang sa- dolar AS ing guneman sabendinané (informal).

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.