Yaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
الجمهوريّة اليمنية
Al-Jumhuriyah al-Yamaniyah
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: 
Antem: United Republic
Kutha krajan
lan paling gedhé
Sanaá
Basa resmi Arab
Papréntahan Républik
Unifikasi
 •  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 20.727.063 (51)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$18,32 miliar (111)
 •  Per kapita US$736 (185)
Valuta Rial (YER)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+4, ora dianggo)
Kodhé bèl 967
TLD Internèt .ye

Républik Yaman iku nagara ing Jazirah Arab ing Asia kidul-kulon, péranganing Timur Tengah. Yaman wewatesan karo Laut Arab ing sisih kidul, Lempongan Aden lan Laut Merah ing sisih kulon, Oman ing sisih wétan lan Arab Saudi ing sisih lor. Wong-wong keturunan Arab ing Indonésia akèh-akèhé asal saka nagara iki.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania