Yaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
الجمهوريّة اليمنية
Al-Jumhuriyah al-Yamaniyah
Patakaning Yaman
Pataka
Aditamènging Yaman
Aditamèng
Cihnabrawit: Tuhan, Nagara, Revolusi, Persatuan
Gunagita: United Republic
Dunungpenering Yaman
Kuthagara
lan brehakutha
Sana'a
JawatbasaArab
PapréntahanRépublik
Unifikasi
• Banyu (%)
bisa dilirwakaké
Population
• Pikira-kira 2005
20.727.063 (51)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$18,32 miliar (111)
• Saben wong
US$736 (185)
ArtacihnaRial (YER)
Laladan wektuUTC+3
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+4, ora dianggo
Durawadasandi967
Nagarasandigreha.ye

Républik Yaman iku nagara ing Jazirah Arab ing Asia kidul-kulon, péranganing Timur Tengah. Yaman wewatesan karo Laut Arab ing sisih kidul, Lempongan Aden lan Laut Merah ing sisih kulon, Oman ing sisih wétan lan Arab Saudi ing sisih lor. Wong-wong keturunan Arab ing Indonésia akèh-akèhé asal saka nagara iki [1].

Pamerangan Administratif[besut | besut sumber]

Yemen governorates.png Nagara iki diperang dadi 12 kegubernuran.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania


  1. https://id.wikipedia.org/wiki/Arab-Indonesia