Yaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
الجمهوريّة اليمنية
Al-Jumhuriyah al-Yamaniyah
Gendéra Lambang nagara
Motto: 
Antem: United Republic
Kutha krajan
lan paling gedhé
Sanaá
Basa resmi Arab
Papréntahan Républik
Unifikasi
 •  Banyu (%) bisa dilirwakaké
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2005 20.727.063 (51)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$18,32 miliar (111)
 •  Per kapita US$736 (185)
Valuta Rial (YER)
Zona wektu (UTC+3)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+4, ora dianggo)
Kodhé bèl 967
TLD Internèt .ye

Républik Yaman iku nagara ing Jazirah Arab ing Asia kidul-kulon, bagéan saka Timur Tengah. Yaman wewatesan karo Laut Arab ing sisih kidul, Lempongan Aden lan Laut Merah ing sisih kulon, Oman ing sisih wétan lan Arab Saudi ing sisih lor. Wong-wong keturunan Arab ing Indonésia akèh-akèhé asal saka nagara iki.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Nagari-nagari ing Wétan Tengah
Arab Saudi | Bahrain | Irak | Iran | Israel | Kuwait | Libanon | Mesir | Oman | Qatar | Suriah | Turki | Uni Emirat Arab | Yaman | Yordania


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yaman&oldid=1105458"